,, ,

Marmaris’te 81 Bin Metrekare Yeşil Alan Düzenlendi

Gündem 17.07.2023 - 16:05, Güncelleme: 17.07.2023 - 16:05 3502+ kez okundu.
 

Marmaris’te 81 Bin Metrekare Yeşil Alan Düzenlendi

Marmaris’te 81 Bin Metrekare Yeşil Alan Düzenlendi
Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 yıllık süreçte toplamda 81 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Oktay yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarının da arttırıldığını kaydetti. Yeşil ve mavinin buluştuğu Marmaris’i daha da yeşil yapmak için çalışan Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü uygun noktalara yeni yeşil alanlar kazandırırken mevcut parkların da bakımlarını yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilerek yapımı ve yenilenmesi tamamlanan parklar ve yeşil alanlar, 7’den 70’e tüm kesimlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanıyor. Müdürlük 110 parkta rutin çalışma gerçekleştirirken, 41 parkta da yenileme çalışması hayata geçirdi. Kent sakinlerini yeşil alanlarla buluşturan çalışmalar sonucu 2019 yılı Mart ayında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5.09 metrekare iken, 2023 yılı Temmuz ayında bu rakam 6.40’a yükseltildi. 10 BİN METREKARELİK YAŞAM PARKI 2019-2023 yılları arasında dört yıllık süreçte 81 bin metrekarelik yeşil alanda düzenleme çalışması yapıldı. En dikkat çeken çalışmaysa Armutalan Mahallesi, Camiavlı mevkinde hayata geçirildi. 10 bin metrekarelik alana; içinde oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları ve farklı temalı alanların yer aldığı Yaşam Parkı yapıldı. Merkeze uzak mahallelerde de çocuk parkları, yeşil alanlar, okul bahçelerine yönelik imalatlar gibi pek çok farklı çalışma yürütüldü. YEŞİL ALAN MİKTARI HER GEÇEN YIL ARTIYOR Çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ,  ilçede yeşil alan miktarının her geçen sene arttırıldığı da belirterek şu ifadeleri kullandı; “Ekiplerimiz ilçemizin yeşil alanlarının bakımlarını rutin olarak sürdürüyor, modern ve estetik görünümleriyle de ilçemize yakışan işlere imza atıyorlar. Tüm çalışmalarımızı yeşil alanların arttırılması yönünde planlıyoruz. Vatandaşlarımıza açık alanlarda daha keyifli vakit geçirebilecekleri parklar sunuyoruz.”
Marmaris’te 81 Bin Metrekare Yeşil Alan Düzenlendi

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 yıllık süreçte toplamda 81 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Oktay yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarının da arttırıldığını kaydetti.

Yeşil ve mavinin buluştuğu Marmaris’i daha da yeşil yapmak için çalışan Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü uygun noktalara yeni yeşil alanlar kazandırırken mevcut parkların da bakımlarını yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilerek yapımı ve yenilenmesi tamamlanan parklar ve yeşil alanlar, 7’den 70’e tüm kesimlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanıyor. Müdürlük 110 parkta rutin çalışma gerçekleştirirken, 41 parkta da yenileme çalışması hayata geçirdi. Kent sakinlerini yeşil alanlarla buluşturan çalışmalar sonucu 2019 yılı Mart ayında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5.09 metrekare iken, 2023 yılı Temmuz ayında bu rakam 6.40’a yükseltildi.

10 BİN METREKARELİK YAŞAM PARKI

2019-2023 yılları arasında dört yıllık süreçte 81 bin metrekarelik yeşil alanda düzenleme çalışması yapıldı. En dikkat çeken çalışmaysa Armutalan Mahallesi, Camiavlı mevkinde hayata geçirildi. 10 bin metrekarelik alana; içinde oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları ve farklı temalı alanların yer aldığı Yaşam Parkı yapıldı. Merkeze uzak mahallelerde de çocuk parkları, yeşil alanlar, okul bahçelerine yönelik imalatlar gibi pek çok farklı çalışma yürütüldü.

YEŞİL ALAN MİKTARI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ,  ilçede yeşil alan miktarının her geçen sene arttırıldığı da belirterek şu ifadeleri kullandı; “Ekiplerimiz ilçemizin yeşil alanlarının bakımlarını rutin olarak sürdürüyor, modern ve estetik görünümleriyle de ilçemize yakışan işlere imza atıyorlar. Tüm çalışmalarımızı yeşil alanların arttırılması yönünde planlıyoruz. Vatandaşlarımıza açık alanlarda daha keyifli vakit geçirebilecekleri parklar sunuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.