,, ,

Market Endeksinde bir aylık artış yüzde 6,40

Ekonomi 03.10.2022 - 10:06, Güncelleme: 03.10.2022 - 10:13 10341+ kez okundu.
 

Market Endeksinde bir aylık artış yüzde 6,40

Market Endeksinde bir aylık artış yüzde 6,40
2022 Eylül ayı Market Endeksi verilerini açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner; “fiyat artışı hız kesmiyor” dedi. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: Tüketici Birliği Federasyonu, Ocak 2022’den itibaren üç farklı ilde, yedi ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinden oluşan 37 ürün grubunda yer alan 207 ürün üzerinde yaptığı çalışma ile TBF Market Endeksi verilerini oluşturmakta ve sonuçlar her ay kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Marketlerde aşağı/yukarı yönlü fiyat farklılıkları söz konusu Araştırma kapsamındaki marketlerde satılan ürünlerin fiyatlarında iki yönlü hareketlilik gözlemlenmektedir. Bir ürünün fiyatı bir markette artış gösterirken, aynı veya eşdeğer ürünün fiyatı başka bir markette düşüş göstermektedir. Bu fiyat hareketliliğinin, marketlerin satış kampanyaları ve ürün tedarikçilerinin stok yönetiminden kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Bu durum, marketlerdeki fiyat ve kampanyaları sürekli olarak izleyebilen ve çok sayıdaki markete erişimi olan tüketici için bir avantaj oluştururken, gereksinimleri bir veya iki marketten karşılamak durumundaki tüketiciler için pahalı tüketim anlamına gelmektedir. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi veri tabanı ürün, marka, cins, market parametrelerine göre 2022 Ocak’tan bu yana tüm verileri içermektedir. Veri tabanı kamuoyuna açık şekilde erişimdedir. Tüketicilerin market alışverişlerinde, Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi veri tabanındaki bilgilerden yararlanmaları durumunda, daha ekonomik alışveriş olanağı söz konusu olacaktır. Market sepeti 1.388,55 TL’ye doldu 2022 Ağustos 1.315,60 TL’ye dolan market sepeti, 2022 Eylül’de 1.388,55 TL’ye doldu. 2022 Ocak’ta aynı sepeti 776,45 TL’ye satın alan tüketici için dokuz aylık fiyat artışı yüzde 79 civarındadır.  
Market Endeksinde bir aylık artış yüzde 6,40

2022 Eylül ayı Market Endeksi verilerini açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner; “fiyat artışı hız kesmiyor” dedi. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

Tüketici Birliği Federasyonu, Ocak 2022’den itibaren üç farklı ilde, yedi ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinden oluşan 37 ürün grubunda yer alan 207 ürün üzerinde yaptığı çalışma ile TBF Market Endeksi verilerini oluşturmakta ve sonuçlar her ay kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Marketlerde aşağı/yukarı yönlü fiyat farklılıkları söz konusu Araştırma kapsamındaki marketlerde satılan ürünlerin fiyatlarında iki yönlü hareketlilik gözlemlenmektedir. Bir ürünün fiyatı bir markette artış gösterirken, aynı veya eşdeğer ürünün fiyatı başka bir markette düşüş göstermektedir. Bu fiyat hareketliliğinin, marketlerin satış kampanyaları ve ürün tedarikçilerinin stok yönetiminden kaynaklandığı değerlendirilmektedir.

Bu durum, marketlerdeki fiyat ve kampanyaları sürekli olarak izleyebilen ve çok sayıdaki markete erişimi olan tüketici için bir avantaj oluştururken, gereksinimleri bir veya iki marketten karşılamak durumundaki tüketiciler için pahalı tüketim anlamına gelmektedir. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi veri tabanı ürün, marka, cins, market parametrelerine göre 2022 Ocak’tan bu yana tüm verileri içermektedir.

Veri tabanı kamuoyuna açık şekilde erişimdedir. Tüketicilerin market alışverişlerinde, Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi veri tabanındaki bilgilerden yararlanmaları durumunda, daha ekonomik alışveriş olanağı söz konusu olacaktır. Market sepeti 1.388,55 TL’ye doldu 2022 Ağustos 1.315,60 TL’ye dolan market sepeti, 2022 Eylül’de 1.388,55 TL’ye doldu. 2022 Ocak’ta aynı sepeti 776,45 TL’ye satın alan tüketici için dokuz aylık fiyat artışı yüzde 79 civarındadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.