,, ,

Mardin'in kurtuluş günü tartışması sürüyor

Siyaset 23.11.2023 - 15:27, Güncelleme: 23.11.2023 - 15:27 6643+ kez okundu.
 

Mardin'in kurtuluş günü tartışması sürüyor

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mardin’in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğunu, ancak Mardin Büyükşehir Belediyesinin bu tarihi “onur günü” olarak kabul ettiğini belirtti.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin , Mardin 'in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğunu ancak Mardin Büyükşehir Belediyesinin bu tarihi "onur günü" olarak kabul ettiğini söyledi. Bekin, "Mardin Belediyesi bu hatayı sürdürmeye devam ediyor. Biz, 21 Kasım'ın Atatürk tarafından Mardin'e armağan edildiğini belgelerle ispat ettik." dedi. Bekin, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Kasım'ın Mardin'in kurtuluş günü olduğunu ancak geçmiş yıllarda bir araştırma görevlisinin "kurtuluş gününün hayali bir gün olduğu, araştırmalarda böyle bir güne rastlamadığı" yönünde tespitler yaptığını ifade etti. Mardin Büyükşehir Belediyesinin de bu araştırmadan yola çıkarak Mardin'in kurtuluş gününün "onur günü" olmasına karar verdiğini dile getiren Bekin, şunları kaydetti: "Mardin Belediyesi bu hatayı sürdürmeye devam etmektedir. Almış oldukları yanlış kararlardan geri adım atmamaktadır. Biz, 21 Kasım'ın Atatürk tarafından Mardin'e armağan edildiğini belgelerle ispat ettik. Mardin'in kurtuluş günü Atatürk'ün Mardin halkına bahşettiği yüce bir şereftir. Mardin'in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğu tarihi bir gerçektir. Bu gerçeği değiştirmek için yapılan tüm çabalar boşunadır. Mardin halkı, kurtuluş gününü 21 Kasım olarak kutlamaya devam edecektir." Bekin, Mardin Büyükşehir Belediyesini, 21 Kasım'ın Mardin'in kurtuluş günü olarak kabul etmeye çağırarak, "Bu hatadan bir an önce dönülmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mardin’in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğunu, ancak Mardin Büyükşehir Belediyesinin bu tarihi “onur günü” olarak kabul ettiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin , Mardin 'in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğunu ancak Mardin Büyükşehir Belediyesinin bu tarihi "onur günü" olarak kabul ettiğini söyledi. Bekin, " Mardin Belediyesi bu hatayı sürdürmeye devam ediyor. Biz, 21 Kasım'ın Atatürk tarafından Mardin'e armağan edildiğini belgelerle ispat ettik." dedi.

Bekin, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Kasım'ın Mardin'in kurtuluş günü olduğunu ancak geçmiş yıllarda bir araştırma görevlisinin "kurtuluş gününün hayali bir gün olduğu, araştırmalarda böyle bir güne rastlamadığı" yönünde tespitler yaptığını ifade etti. Mardin Büyükşehir Belediyesinin de bu araştırmadan yola çıkarak Mardin'in kurtuluş gününün "onur günü" olmasına karar verdiğini dile getiren Bekin, şunları kaydetti:

" Mardin Belediyesi bu hatayı sürdürmeye devam etmektedir. Almış oldukları yanlış kararlardan geri adım atmamaktadır. Biz, 21 Kasım'ın Atatürk tarafından Mardin'e armağan edildiğini belgelerle ispat ettik. Mardin'in kurtuluş günü Atatürk'ün Mardin halkına bahşettiği yüce bir şereftir.

Mardin'in kurtuluş gününün 21 Kasım olduğu tarihi bir gerçektir. Bu gerçeği değiştirmek için yapılan tüm çabalar boşunadır. Mardin halkı, kurtuluş gününü 21 Kasım olarak kutlamaya devam edecektir."

Bekin, Mardin Büyükşehir Belediyesini, 21 Kasım'ın Mardin'in kurtuluş günü olarak kabul etmeye çağırarak, "Bu hatadan bir an önce dönülmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.