,, ,

Luksor Kenti

Seyahat 18.07.2023 - 10:51, Güncelleme: 18.07.2023 - 10:51 20349+ kez okundu.
 

Luksor Kenti

Luksor Kenti
Luksor Kenti , Mısır ’ın güneyinde Nil Nehri kıyısında kurulmuş antik bir şehirdir. Antik Mısır ’ın başkenti olan Teb’in harabeleri üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle “dünyanın en büyük açık hava müzesi” olarak anılmaktadır. Luksor Kenti 1979 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiştir. Luksor Kenti ’nde çok sayıda tapınak, anıt mezar ve tarihi eser bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü Karnak Tapınakları ’dır. Antik Çağ ’da inşa edilen en büyük ibadethane olarak kabul edilen bu tapınaklar, dev sütunlar, kazıntılar ve figürlerle görkemli bir atmosfer sunmaktadır. Karnak Tapınakları ’ndan biri olan Amon Tapınağı , Mısır’ın en büyük tanrısı Amon’a adanmıştır. Luksor Tapınağı Hatshepsut Tapınağı , Krallar Vadisi ve Kraliçeler Vadisi de Luksor Kenti ’nin diğer önemli tarihi yerleridir. Luksor Kenti ’nde tarihi yerleri gezmek dışında, Nil Nehri üzerinde Felluca adı verilen yelkenlilerle yapılan tekne turları da çok popülerdir. Bu turlarda muz ağaçları ve şeker kamışı tarlaları arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca Luksor çevresinde Kleopatra’nın anısını yaşatan esans üreticilerinin atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. Luksor Kenti ’ne Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Ancak Kahire, Beyrut, Atina gibi merkezlerden aktarmalı olarak Luksor’a ulaşabilirsiniz. Luksor Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine taksi veya otobüsle gidebilirsiniz. Luksor Kenti sıcak çöl iklimine sahiptir. Yaz aylarında hava sıcaklığı 40 dereceyi aşabilir. Bu nedenle Luksor’u ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahardır
Luksor Kenti

Luksor Kenti , Mısır ’ın güneyinde Nil Nehri kıyısında kurulmuş antik bir şehirdir. Antik Mısır ’ın başkenti olan Teb’in harabeleri üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle “dünyanın en büyük açık hava müzesi” olarak anılmaktadır. Luksor Kenti 1979 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiştir.

Luksor Kenti ’nde çok sayıda tapınak, anıt mezar ve tarihi eser bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü Karnak Tapınakları ’dır. Antik Çağ ’da inşa edilen en büyük ibadethane olarak kabul edilen bu tapınaklar, dev sütunlar, kazıntılar ve figürlerle görkemli bir atmosfer sunmaktadır. Karnak Tapınakları ’ndan biri olan Amon Tapınağı , Mısır’ın en büyük tanrısı Amon’a adanmıştır. Luksor Tapınağı Hatshepsut Tapınağı , Krallar Vadisi ve Kraliçeler Vadisi de Luksor Kenti ’nin diğer önemli tarihi yerleridir.

Luksor Kenti ’nde tarihi yerleri gezmek dışında, Nil Nehri üzerinde Felluca adı verilen yelkenlilerle yapılan tekne turları da çok popülerdir. Bu turlarda muz ağaçları ve şeker kamışı tarlaları arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca Luksor çevresinde Kleopatra’nın anısını yaşatan esans üreticilerinin atölyelerini ziyaret edebilirsiniz.

Luksor Kenti ’ne Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Ancak Kahire, Beyrut, Atina gibi merkezlerden aktarmalı olarak Luksor’a ulaşabilirsiniz. Luksor Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine taksi veya otobüsle gidebilirsiniz.

Luksor Kenti sıcak çöl iklimine sahiptir. Yaz aylarında hava sıcaklığı 40 dereceyi aşabilir. Bu nedenle Luksor’u ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahardır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.