,, ,

Lisansüstü, lisans ve önlisans öğrencileri için proje konulu seminerler düzenlendi.

Eğitim 01.05.2023 - 08:53, Güncelleme: 01.05.2023 - 08:53 22500+ kez okundu.
 

Lisansüstü, lisans ve önlisans öğrencileri için proje konulu seminerler düzenlendi.

Lisansüstü, lisans ve önlisans öğrencileri için proje konulu seminerler düzenlendi.
Kapadokya Üniversitesi (KÜN) lisansüstündekiler ile lisans ve önlisans düzeylerindeki öğrencileri için iki farklı çevrimiçi seminer düzenledi.  KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ’ün moderatörlüğünde yürüten seminerlerin konuşmacı konuğu Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ydı.  Microsoft Teams üzerinden canlı yayınlanan seminerlerden ilki 28 Nisan 2023 Cuma akşamı üniversitenin Ürgüp – Mustafapaşa’daki Enstitü Konağı’nda gerçekleştirildi. Lisansüstü düzeyde öğrenim gören Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik olarak sürdürülen “Lisansüstü Seminerleri” serisi kapsamında planlanan “Proje Döngüsü Yönetimi” konulu söyleşide; bilimsel araştırma projesinin ne olduğu ve ne anlama geldiği, neden proje çalışmaları yapmak gerektiği, proje hazırlamanın zor bir şey olup olmadığı, proje yazma ve yürütmede temel adımların neler olduğu, proje çalışmalarında takım çalışmasının önemi, proje çıktılarının nasıl değerlendirileceği, proje çalışmalarının neler kazandıracağı ve ilişkili konular ele alındı. Akademik çalışmalara yeni adım atacak ve atmış olan genç araştırmacılar için faydalı bir içerikle yürütülen seminerin beklentiyi karşılayacak düzeyde olduğu değerlendirmesi yapıldı.  KÜN Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi’nden Yunus Emre Karaman’ın teknik destek sağladığı ve yine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ’ün moderatörlüğünde üniversitenin Oktay Sinanoğlu Binasında 29 Nisan 2023 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen "Proje Tabanlı Gönüllülük Çalışmaları" konulu seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata , çevrimiçi yolla önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere bilgiler aktardı.  Uzun süredir köy ve kasaba okulları yanı sıra farklı düzeylerde eğitim alan öğrenciler ile hem öğretmen hem de akademisyenlere yönelik pek çok eğitim faaliyetinde gönüllü olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yürüttüğü faaliyetlerden örneklerle zenginleştirdiği söyleşinin 80 civarında kişi tarafından takip edildiği gözlendi.  Gönüllülük faaliyetlerini proje tabanlı yürütmek gerektiğine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, farkındalık düzeyinden öte bilinçlenme ve hatta daha öte sürdürülebilir sonuçlara odaklanılarak yapılacak projelerin günümüzde ne denli önemli olduğunu farklı yönleriyle ortaya koydu. Öğrencilerin becerilerini geliştirmede proje tabanlı çalışmaların faydalı yönlerini de ortaya koyan Prof. Dr. Böyükata, projeler yoluyla farklı kurum ve kuruluşlardan alacakları desteklerle öğrencilerin yapmakta zorlandıkları pek çok güzel çalışmayı yapabileceklerinin altını çizdi. Her iki seminerinde tamamlayıcı yönlerinin olduğunu ifade eden programın moderatörü KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, kendilerini kırmayıp öğrencileri için hem ufuk açıcı ve cesaretlendirici, hem de teknik nitelikte bilgiler vermiş olması sebebiyle Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.
Lisansüstü, lisans ve önlisans öğrencileri için proje konulu seminerler düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) lisansüstündekiler ile lisans ve önlisans düzeylerindeki öğrencileri için iki farklı çevrimiçi seminer düzenledi. 

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ’ün moderatörlüğünde yürüten seminerlerin konuşmacı konuğu Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ydı. 

Microsoft Teams üzerinden canlı yayınlanan seminerlerden ilki 28 Nisan 2023 Cuma akşamı üniversitenin Ürgüp – Mustafapaşa’daki Enstitü Konağı’nda gerçekleştirildi. Lisansüstü düzeyde öğrenim gören Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik olarak sürdürülen “Lisansüstü Seminerleri” serisi kapsamında planlanan “Proje Döngüsü Yönetimi” konulu söyleşide; bilimsel araştırma projesinin ne olduğu ve ne anlama geldiği, neden proje çalışmaları yapmak gerektiği, proje hazırlamanın zor bir şey olup olmadığı, proje yazma ve yürütmede temel adımların neler olduğu, proje çalışmalarında takım çalışmasının önemi, proje çıktılarının nasıl değerlendirileceği, proje çalışmalarının neler kazandıracağı ve ilişkili konular ele alındı. Akademik çalışmalara yeni adım atacak ve atmış olan genç araştırmacılar için faydalı bir içerikle yürütülen seminerin beklentiyi karşılayacak düzeyde olduğu değerlendirmesi yapıldı. 

KÜN Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi’nden Yunus Emre Karaman’ın teknik destek sağladığı ve yine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ’ün moderatörlüğünde üniversitenin Oktay Sinanoğlu Binasında 29 Nisan 2023 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen "Proje Tabanlı Gönüllülük Çalışmaları" konulu seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata , çevrimiçi yolla önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilere bilgiler aktardı. 

Uzun süredir köy ve kasaba okulları yanı sıra farklı düzeylerde eğitim alan öğrenciler ile hem öğretmen hem de akademisyenlere yönelik pek çok eğitim faaliyetinde gönüllü olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yürüttüğü faaliyetlerden örneklerle zenginleştirdiği söyleşinin 80 civarında kişi tarafından takip edildiği gözlendi. 

Gönüllülük faaliyetlerini proje tabanlı yürütmek gerektiğine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, farkındalık düzeyinden öte bilinçlenme ve hatta daha öte sürdürülebilir sonuçlara odaklanılarak yapılacak projelerin günümüzde ne denli önemli olduğunu farklı yönleriyle ortaya koydu. Öğrencilerin becerilerini geliştirmede proje tabanlı çalışmaların faydalı yönlerini de ortaya koyan Prof. Dr. Böyükata, projeler yoluyla farklı kurum ve kuruluşlardan alacakları desteklerle öğrencilerin yapmakta zorlandıkları pek çok güzel çalışmayı yapabileceklerinin altını çizdi.

Her iki seminerinde tamamlayıcı yönlerinin olduğunu ifade eden programın moderatörü KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, kendilerini kırmayıp öğrencileri için hem ufuk açıcı ve cesaretlendirici, hem de teknik nitelikte bilgiler vermiş olması sebebiyle Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.