,, ,

Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Gündem 01.06.2023 - 16:18, Güncelleme: 01.06.2023 - 16:18 4330+ kez okundu.
 

Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kuzu külbastı , zengin ve lezzetli bir et yemeği olan külbastının kuzu etiyle yapılan bir versiyonudur. İşte kuzu külbastı tarifi: Malzemeler: 500 gram kuzu eti (kuzu but veya kuzu kaburga tercih edilebilir) 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak, ezilmiş Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) Yapılışı: Kuzu etini, 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri mümkün olduğunca eşit boyutta olmasına dikkat edin. Eti bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Eti iyice karıştırın ve marinasyon için buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Daha uzun süre dinlendirilmesi lezzetin ete daha iyi geçmesini sağlar. Izgara veya mangalı iyice ısıtın. Et dilimlerini ızgaraya yerleştirin ve her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Kuzu eti daha yağlı olduğu için pişirme süresi biraz daha uzun olabilir. Pişen kuzu külbastıları ızgaradan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Kuzu külbastı yı pilav, salata veya mezelerle birlikte servis edebilirsiniz. Yanına limon dilimleri ekleyerek veya baharatlarla tatlandırarak lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme süresi, etin kalınlığına ve tercih ettiğiniz pişmişlik derecesine bağlı olarak değişebilir. Afiyet olsun!
Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuzu külbastı , zengin ve lezzetli bir et yemeği olan külbastının kuzu etiyle yapılan bir versiyonudur. İşte kuzu külbastı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu eti (kuzu but veya kuzu kaburga tercih edilebilir)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Kuzu etini, 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri mümkün olduğunca eşit boyutta olmasına dikkat edin.

  2. Eti bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Eti iyice karıştırın ve marinasyon için buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Daha uzun süre dinlendirilmesi lezzetin ete daha iyi geçmesini sağlar.

  3. Izgara veya mangalı iyice ısıtın. Et dilimlerini ızgaraya yerleştirin ve her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Kuzu eti daha yağlı olduğu için pişirme süresi biraz daha uzun olabilir.

  4. Pişen kuzu külbastıları ızgaradan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Kuzu külbastı yı pilav, salata veya mezelerle birlikte servis edebilirsiniz. Yanına limon dilimleri ekleyerek veya baharatlarla tatlandırarak lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme süresi, etin kalınlığına ve tercih ettiğiniz pişmişlik derecesine bağlı olarak değişebilir. Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.