,, ,

Kuşadası Kadıkalesi Turizme Kazandırılacak

Gündem 21.08.2023 - 13:37, Güncelleme: 21.08.2023 - 14:03 3280+ kez okundu.
 

Kuşadası Kadıkalesi Turizme Kazandırılacak

Kuşadası Kadıkalesi Turizme Kazandırılacak
Kuşadası 'nda bulunan Kadıkalesi restorasyon çalışmaları kapsamında turizme kazandırılmayı bekliyor. Anaina Höyüğü içerisinde yer alan antik kale, Bizans dönemine ait bir kilise ve birçok tarihi eseri barındırıyor. Restorasyon çalışmaları bitiminde Kadıkalesi, bölgeye turist amaçlı gelen birçok yabancı ziyaretçinin de uğrak noktası olması bekleniyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında, geçmişi günümüze taşıyan eserlerin zarar görmemesi için Membran çatı kaplaması uygulaması yapılıyor. Bu uygulama, Göbeklitepe kazılarında da kullanılmış ve büyük bir başarı elde edilmiş. Kazı çalışmalarında da önemli buluntulara rastlandı. Taş balta, heykel ve pişmiş topraktan yapılmış eserler, Kadıkalesi'nin tarihinin gizemini çözmeye yardımcı olacak. Bugün, Kadıkalesi'ne ulaşım oldukça kolay. Kuşadası 'na gelen ziyaretçiler, belediye otobüsleri veya özel araçlarla Kadıkalesi'ne ulaşabilirler. Haber : Isteniş Hakan Tüplek
Kuşadası Kadıkalesi Turizme Kazandırılacak

Kuşadası 'nda bulunan Kadıkalesi restorasyon çalışmaları kapsamında turizme kazandırılmayı bekliyor. Anaina Höyüğü içerisinde yer alan antik kale, Bizans dönemine ait bir kilise ve birçok tarihi eseri barındırıyor. Restorasyon çalışmaları bitiminde Kadıkalesi, bölgeye turist amaçlı gelen birçok yabancı ziyaretçinin de uğrak noktası olması bekleniyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında, geçmişi günümüze taşıyan eserlerin zarar görmemesi için Membran çatı kaplaması uygulaması yapılıyor. Bu uygulama, Göbeklitepe kazılarında da kullanılmış ve büyük bir başarı elde edilmiş.

Kazı çalışmalarında da önemli buluntulara rastlandı. Taş balta, heykel ve pişmiş topraktan yapılmış eserler, Kadıkalesi'nin tarihinin gizemini çözmeye yardımcı olacak.

Bugün, Kadıkalesi'ne ulaşım oldukça kolay. Kuşadası 'na gelen ziyaretçiler, belediye otobüsleri veya özel araçlarla Kadıkalesi'ne ulaşabilirler.

Haber : Isteniş Hakan Tüplek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.