,, ,

Küçüksu Kasrı

Seyahat 06.07.2023 - 14:16, Güncelleme: 06.07.2023 - 14:16 15801+ kez okundu.
 

Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı
Küçüksu Kasrı , İstanbul ’un Küçüksu semtinde, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında, Boğaziçi ’nde Üsküdar - Beykoz sahilyolu üzerinde yer alan bir kasırdır1. Kasır, Sultan Abdülmecit tarafından Nigoğos Balyan ’a yaptırılmış, inşaatı 1856 yılında tamamlanmıştır. Kasır, padişahların Boğaz’da dinlenmeyi ve eğlenmeyi tercih ettikleri bir biniş kasrı niteliğindedir. Kasırlar sadece hünkârların malı sayılan ve sarayların haricinde inşa edilen, köşkten büyük binalardır. Devamlı ikamet için kullanılmayan kasırlar, padişahların dinlenmeleri için vakit geçirdikleri yerdir. Küçüksu Kasrı ğı , 15 x 27 metre bir alan üzerine yığma tekniğiyle ve kâgir olarak yapılmıştır. Bodrumuyla birlikte üç katlı olan kasrın bodrum katı kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış, diğer katlarsa bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiştir. Bu özelliğiyle geleneksel Türk Evi plan tipini yansıtan yapı, Batılı süsleme motifleriyle zenginleştirilmiştir. Küçüksu Kasrı ğı, bugün müze olarak kullanılmakta ve içinde Osmanlı Devleti ve Suud Hanedanına ait bazı eşyalar sergilenmektedir. Müzenin hemen yanında, hac ve umre için gelenlerin dinlenmelerini sağlamak amacıyla Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Amberiye Camisi bulunmaktadır
Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı , İstanbul ’un Küçüksu semtinde, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında, Boğaziçi ’nde Üsküdar - Beykoz sahilyolu üzerinde yer alan bir kasırdır1. Kasır, Sultan Abdülmecit tarafından Nigoğos Balyan ’a yaptırılmış, inşaatı 1856 yılında tamamlanmıştır.

Kasır, padişahların Boğaz’da dinlenmeyi ve eğlenmeyi tercih ettikleri bir biniş kasrı niteliğindedir. Kasırlar sadece hünkârların malı sayılan ve sarayların haricinde inşa edilen, köşkten büyük binalardır. Devamlı ikamet için kullanılmayan kasırlar, padişahların dinlenmeleri için vakit geçirdikleri yerdir.

Küçüksu Kasrı ğı , 15 x 27 metre bir alan üzerine yığma tekniğiyle ve kâgir olarak yapılmıştır. Bodrumuyla birlikte üç katlı olan kasrın bodrum katı kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış, diğer katlarsa bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiştir. Bu özelliğiyle geleneksel Türk Evi plan tipini yansıtan yapı, Batılı süsleme motifleriyle zenginleştirilmiştir.

Küçüksu Kasrı ğı, bugün müze olarak kullanılmakta ve içinde Osmanlı Devleti ve Suud Hanedanına ait bazı eşyalar sergilenmektedir. Müzenin hemen yanında, hac ve umre için gelenlerin dinlenmelerini sağlamak amacıyla Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Amberiye Camisi bulunmaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.