,, ,

Kraliçeler Vadisi

Seyahat 18.07.2023 - 10:56, Güncelleme: 18.07.2023 - 11:09 20513+ kez okundu.
 

Kraliçeler Vadisi

Kraliçeler Vadisi
Kraliçeler Vadisi , Eski Mısır ’da firavunların eşlerinin gömüldüğü bir bölgedir. O zamanlar “güzelliğin yeri” anlamına gelen Ta-Set-Neferu olarak biliniyordu. Birçok firavun eşinin mezar yeri olmasıyla ünlüdür. Firavunlar ise Krallar Vadisi’ne gömülmüştür. Kraliçeler Vadisi , Prens Ahmose Vadisi , Halat Vadisi , Üç Çukur Vadisi ve Dolmen Vadisi ile birlikte mezarların çoğunu içeren ana vadi’den oluşur. Ana vadi 91 mezar içerir ve yan vadiler 19 mezar daha ekler. Ana vadi dışındaki vadilerde bulunan mezarların tamamı 18.Hanedanlığa tarihlenmektedir. Kraliçeler Vadisi ’nin mezar yeri olarak seçilmesinin nedeni bilinmemektedir. İşçi köyü Deir el-Medina ve Krallar Vadisi’ne yakınlık bir etken olabilir. Vadi’nin girişinde Hathor’a adanmış kutsal bir mağaranın varlığı başka bir düşünce olabilirdi. Bu mağara, ölülerin gençleşmesi ile ilişkilendirilmiş olabilir Kraliçeler Vadisi ’ndeki mezarlar, firavunların ölümden sonraki yaşamlarına hazırlanmalarını sağlayan çeşitli eşyalar, süslemeler ve yazıtlarla doludur. Mezarlar, Mısır sanatının ve mimarisinin gelişimini yansıtmaktadır. Mezarların çoğu, tarih boyunca mezar hırsızları tarafından yağmalanmış olsa da, bazıları nispeten bozulmamış olarak kalmıştır. En ünlü mezar, 1922 yılında Howard Carter tarafından keşfedilen Tutankhamun’un mezarıdır1. Bu mezar, Mısır tarihinin en büyük arkeolojik keşiflerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kraliçeler Vadisi günümüzde Mısır’ın en popüler turistik yerlerinden biridir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi, firavunların eşsiz mezarlarını görmek için vadiye akın etmektedir. Vadinin korunması ve yönetimi için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütülmektedir
Kraliçeler Vadisi

Kraliçeler Vadisi , Eski Mısır ’da firavunların eşlerinin gömüldüğü bir bölgedir. O zamanlar “güzelliğin yeri” anlamına gelen Ta-Set-Neferu olarak biliniyordu. Birçok firavun eşinin mezar yeri olmasıyla ünlüdür. Firavunlar ise Krallar Vadisi’ne gömülmüştür.

Kraliçeler Vadisi , Prens Ahmose Vadisi , Halat Vadisi , Üç Çukur Vadisi ve Dolmen Vadisi ile birlikte mezarların çoğunu içeren ana vadi’den oluşur. Ana vadi 91 mezar içerir ve yan vadiler 19 mezar daha ekler. Ana vadi dışındaki vadilerde bulunan mezarların tamamı 18.Hanedanlığa tarihlenmektedir.

Kraliçeler Vadisi ’nin mezar yeri olarak seçilmesinin nedeni bilinmemektedir. İşçi köyü Deir el-Medina ve Krallar Vadisi’ne yakınlık bir etken olabilir. Vadi’nin girişinde Hathor’a adanmış kutsal bir mağaranın varlığı başka bir düşünce olabilirdi. Bu mağara, ölülerin gençleşmesi ile ilişkilendirilmiş olabilir

Kraliçeler Vadisi ’ndeki mezarlar, firavunların ölümden sonraki yaşamlarına hazırlanmalarını sağlayan çeşitli eşyalar, süslemeler ve yazıtlarla doludur. Mezarlar, Mısır sanatının ve mimarisinin gelişimini yansıtmaktadır. Mezarların çoğu, tarih boyunca mezar hırsızları tarafından yağmalanmış olsa da, bazıları nispeten bozulmamış olarak kalmıştır. En ünlü mezar, 1922 yılında Howard Carter tarafından keşfedilen Tutankhamun’un mezarıdır1. Bu mezar, Mısır tarihinin en büyük arkeolojik keşiflerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Kraliçeler Vadisi günümüzde Mısır’ın en popüler turistik yerlerinden biridir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi, firavunların eşsiz mezarlarını görmek için vadiye akın etmektedir. Vadinin korunması ve yönetimi için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütülmektedir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.