,, ,

KPSS A ve KPSS B Nedir?

Eğitim 24.01.2024 - 14:48, Güncelleme: 24.01.2024 - 14:48 13039+ kez okundu.
 

KPSS A ve KPSS B Nedir?

KPSS, kamu kurumlarındaki memur atamaları için yapılan bir sınavdır. Adaylar, lisans, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde katılabilirler
KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kısaltmasıdır. Bu sınav, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak isteyen adaylar için ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. KPSS, iki ana gruba ayrılır: KPSS A grubu: Bu grup, kariyer meslekleri için yapılan bir sınavdır. KPSS A grubuna, lisans mezunları katılabilir. KPSS B grubu: Bu grup, genel memuriyet için yapılan bir sınavdır. KPSS B grubuna, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları katılabilir. KPSS A Grubu KPSS A grubu, kariyer meslekleri için yapılan bir sınavdır. Bu meslekler, mühendislik, mimarlık, avukatlık, hakimlik, savcılık, kaymakamlık, müfettişlik gibi mesleklerdir. KPSS A grubu sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanı sıra, alan bilgisi testlerini de içerir. Alan bilgisi testleri, adayların ilgili branştaki bilgi ve becerilerini ölçmek için yapılır. KPSS B Grubu KPSS B grubu, genel memuriyet için yapılan bir sınavdır. Bu meslekler, memur, polis, asker, öğretmen, hemşire, ebe gibi mesleklerdir. KPSS B grubu sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini içerir. Bu testler, adayların genel kültür ve anlama, kavrama, akıl yürütme, problem çözme, sayısal ve sözel becerilerini ölçmek için yapılır. KPSS A Grubu ve B Grubu Puan Türleri KPSS A grubu ve B grubu sınavlarında, farklı puan türleri kullanılır. Bu puan türleri, adayların sınavdaki başarılarını gösterir. KPSS A grubu puan türleri, adayların alan bilgisi testlerinden aldıkları puanlara göre hesaplanır. KPSS B grubu puan türleri ise, adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden aldıkları puanlara göre hesaplanır. KPSS A grubu ve B grubu puan türleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımlarında kullanılır. Adayların, atama yapılacak kadroya göre belirlenen taban puanı geçmesi gerekir. KPSS A Grubu ve B Grubu Sınavı Hakkında Bilgiler KPSS A grubu ve B grubu sınavları, her yıl ÖSYM tarafından yapılır. Sınav başvuruları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılır. KPSS A grubu sınavı, yılda bir kez yapılır. Sınavın başvuruları, genellikle mart ayında yapılır. KPSS B grubu sınavı, iki yılda bir yapılır. Sınavın başvuruları, genellikle mart ayında yapılır. KPSS A grubu ve B grubu sınavlarının sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir.
KPSS, kamu kurumlarındaki memur atamaları için yapılan bir sınavdır. Adaylar, lisans, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde katılabilirler

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kısaltmasıdır. Bu sınav, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak isteyen adaylar için ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır.

KPSS, iki ana gruba ayrılır:

  • KPSS A grubu: Bu grup, kariyer meslekleri için yapılan bir sınavdır. KPSS A grubuna, lisans mezunları katılabilir.
  • KPSS B grubu: Bu grup, genel memuriyet için yapılan bir sınavdır. KPSS B grubuna, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları katılabilir.

KPSS A Grubu

KPSS A grubu, kariyer meslekleri için yapılan bir sınavdır. Bu meslekler, mühendislik, mimarlık, avukatlık, hakimlik, savcılık, kaymakamlık, müfettişlik gibi mesleklerdir.

KPSS A grubu sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanı sıra, alan bilgisi testlerini de içerir. Alan bilgisi testleri, adayların ilgili branştaki bilgi ve becerilerini ölçmek için yapılır.

KPSS B Grubu

KPSS B grubu, genel memuriyet için yapılan bir sınavdır. Bu meslekler, memur, polis, asker, öğretmen, hemşire, ebe gibi mesleklerdir.

KPSS B grubu sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini içerir. Bu testler, adayların genel kültür ve anlama, kavrama, akıl yürütme, problem çözme, sayısal ve sözel becerilerini ölçmek için yapılır.

KPSS A Grubu ve B Grubu Puan Türleri

KPSS A grubu ve B grubu sınavlarında, farklı puan türleri kullanılır. Bu puan türleri, adayların sınavdaki başarılarını gösterir.

KPSS A grubu puan türleri, adayların alan bilgisi testlerinden aldıkları puanlara göre hesaplanır. KPSS B grubu puan türleri ise, adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden aldıkları puanlara göre hesaplanır.

KPSS A grubu ve B grubu puan türleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımlarında kullanılır. Adayların, atama yapılacak kadroya göre belirlenen taban puanı geçmesi gerekir.

KPSS A Grubu ve B Grubu Sınavı Hakkında Bilgiler

KPSS A grubu ve B grubu sınavları, her yıl ÖSYM tarafından yapılır. Sınav başvuruları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılır.

KPSS A grubu sınavı, yılda bir kez yapılır. Sınavın başvuruları, genellikle mart ayında yapılır.

KPSS B grubu sınavı, iki yılda bir yapılır. Sınavın başvuruları, genellikle mart ayında yapılır.

KPSS A grubu ve B grubu sınavlarının sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.