,, ,

Korku Filmi Severler İçin En iyi Öneriler

Kültür-Sanat 01.04.2023 - 10:23, Güncelleme: 01.04.2023 - 10:23 34783+ kez okundu.
 

Korku Filmi Severler İçin En iyi Öneriler

Birçok kişi hangi filmlerin gerçekten korkutucu olduğunu merak ediyor. Bu yazıda, korku filmi severler için 10 öneri sunacağız.
Korku filmleri, insanların kendilerini hikayenin içinde hissetmelerine ve korku dolu anlar yaşamalarına izin veren heyecan verici bir türdür. Ancak, korku filmleri arasında seçim yapmak zor olabilir ve birçok kişi hangi filmlerin gerçekten korkutucu olduğunu merak ediyor. Bu yazıda, korku filmi severler için 10 öneri sunacağız.   It Follows (2014): Bu filmde, bir genç kızın kendisini takip eden doğaüstü bir varlıkla mücadelesi anlatılıyor. Film, gerilim ve korku unsurlarını bir arada kullanıyor. Halloween (1978): Bu filmde, psikopat bir katil olan Michael Myers'ın genç bir kızın peşine düşmesi anlatılıyor. Film, korku filmi tarihinde bir klasik haline gelmiştir. The Shining (1980): Stanley Kubrick'in yönettiği film, bir otelde kış bakıcısı olarak çalışan bir adamın ailesiyle birlikte geçirdiği izole edilmiş kışın içinde yaşadığı psikolojik çöküşü anlatır. The Exorcist (1973): Kızını iblislerin ele geçirmesi sonucu bir rahiple birlikte iblislerle mücadele eden bir annenin hikayesini anlatır. A Quiet Place (2018): Dünya, yaratıkların işitme duyuları gelişmiş olduğu bir zamanda geçmektedir ve hayatta kalan insanlar sessiz olmak zorundadırlar. Hereditary (2018): Bir kadının ani ölümünün ardından ailesinde tuhaf olaylar yaşanmaya başlar ve aile, karanlık sırları gün yüzüne çıkardıkça daha da tuhaf olaylar yaşanır. The Babadook (2014): Bir annenin oğlunu yatıştırmak için aldığı kitap, korkunç bir yaratığı serbest bırakır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Get Out (2017): Beyaz bir kızın ailesiyle tanışmak için sevgilisini yanına götürmesi sonucu, ailenin tuhaf davranışları ve gizemli bir olayın ortaya çıkmasıyla gerilim dolu bir hikaye anlatılır. The Conjuring (2013): Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, bir ailenin evinde gizemli olayların meydana gelmesi ve evlerinin lanetlenmiş olabileceği düşüncesiyle uzmanların yardımına başvurmasıyla gelişen bir hikayeyi konu alır. It (2017): Stephen King'in ünlü romanından uyarlanan film, bir grup çocuğun, bir kasabada gerçekleşen bir dizi cinayetin arkasındaki kötü ruhu ortaya çıkarmak için bir araya gelmesiyle ilgili bir hikaye anlatır. Psycho (1960): Alfred Hitchcock'un yönettiği film, motel sahibi Norman Bates'ın tuhaf kişiliği ve annesiyle yaşadığı sorunlara odaklanır. The Silence of the Lambs (1991): Bir seri katilin yakalanması için FBI ajanı Clarice Starling, ünlü psikopat katil Hannibal Lecter'dan yardım alır ve bu süreçte korku dolu bir hikaye gelişir.
Birçok kişi hangi filmlerin gerçekten korkutucu olduğunu merak ediyor. Bu yazıda, korku filmi severler için 10 öneri sunacağız.

Korku filmleri, insanların kendilerini hikayenin içinde hissetmelerine ve korku dolu anlar yaşamalarına izin veren heyecan verici bir türdür. Ancak, korku filmleri arasında seçim yapmak zor olabilir ve birçok kişi hangi filmlerin gerçekten korkutucu olduğunu merak ediyor. Bu yazıda, korku filmi severler için 10 öneri sunacağız.

 

  • It Follows (2014): Bu filmde, bir genç kızın kendisini takip eden doğaüstü bir varlıkla mücadelesi anlatılıyor. Film, gerilim ve korku unsurlarını bir arada kullanıyor.

  • Halloween (1978): Bu filmde, psikopat bir katil olan Michael Myers'ın genç bir kızın peşine düşmesi anlatılıyor. Film, korku filmi tarihinde bir klasik haline gelmiştir.

  • The Shining (1980): Stanley Kubrick'in yönettiği film, bir otelde kış bakıcısı olarak çalışan bir adamın ailesiyle birlikte geçirdiği izole edilmiş kışın içinde yaşadığı psikolojik çöküşü anlatır.

  • The Exorcist (1973): Kızını iblislerin ele geçirmesi sonucu bir rahiple birlikte iblislerle mücadele eden bir annenin hikayesini anlatır.

  • A Quiet Place (2018): Dünya, yaratıkların işitme duyuları gelişmiş olduğu bir zamanda geçmektedir ve hayatta kalan insanlar sessiz olmak zorundadırlar.

  • Hereditary (2018): Bir kadının ani ölümünün ardından ailesinde tuhaf olaylar yaşanmaya başlar ve aile, karanlık sırları gün yüzüne çıkardıkça daha da tuhaf olaylar yaşanır.

  • The Babadook (2014): Bir annenin oğlunu yatıştırmak için aldığı kitap, korkunç bir yaratığı serbest bırakır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar.

  • Get Out (2017): Beyaz bir kızın ailesiyle tanışmak için sevgilisini yanına götürmesi sonucu, ailenin tuhaf davranışları ve gizemli bir olayın ortaya çıkmasıyla gerilim dolu bir hikaye anlatılır.

  • The Conjuring (2013): Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, bir ailenin evinde gizemli olayların meydana gelmesi ve evlerinin lanetlenmiş olabileceği düşüncesiyle uzmanların yardımına başvurmasıyla gelişen bir hikayeyi konu alır.

  • It (2017): Stephen King'in ünlü romanından uyarlanan film, bir grup çocuğun, bir kasabada gerçekleşen bir dizi cinayetin arkasındaki kötü ruhu ortaya çıkarmak için bir araya gelmesiyle ilgili bir hikaye anlatır.

  • Psycho (1960): Alfred Hitchcock'un yönettiği film, motel sahibi Norman Bates'ın tuhaf kişiliği ve annesiyle yaşadığı sorunlara odaklanır.

  • The Silence of the Lambs (1991): Bir seri katilin yakalanması için FBI ajanı Clarice Starling, ünlü psikopat katil Hannibal Lecter'dan yardım alır ve bu süreçte korku dolu bir hikaye gelişir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.