,, ,

Kommagene Krallığı

Kültür-Sanat 16.04.2023 - 12:50, Güncelleme: 16.04.2023 - 12:50 37003+ kez okundu.
 

Kommagene Krallığı

Kommagene Krallığı
Kommagene Krallığı, Antik çağda bugünkü Türkiye'nin güneydoğusunda, Adıyaman , Kahramanmaraş ve Gaziantep illeri arasında yer alan Kommagene bölgesinde kurulmuş bir krallıktır. M.Ö. 1. yüzyılda kurulmuş ve M.S. 72 yılında Roma İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir. Kommagene Krallığı, büyük ölçüde kültür ve sanatın gelişmesiyle tanınır. Krallık, özellikle Nymphaeum , Arsameia , Samosata ve Nemrut Dağı 'ndaki anıtsal mezarlar ve heykeller ile ünlüdür. Krallıkta tanrıları ve atalarını onurlandıran heykeller ve yapılar yapılmıştır. Bu heykeller arasında Kommagene Krallığı Kralı Antiochus I Theos'un heykeli, Zeus , Apollo,  Herakles , Kommagene prensleri ve Pers kralı Xerxes 'in heykelleri yer almaktadır. Kommagene Krallığı, ayrıca birçok dil, kültür ve dinin bir arada yaşadığı bir bölgedir. Kommagene Krallığı 'nda konuşulan diller arasında Grekçe, Aramice, Luvice ve Farsça yer almaktadır. Krallıkta ayrıca Hellenistik, Pers, Urartu ve yerli Kommagene kültürleri etkileşim halindeydi. Günümüzde Kommagene Krallığı kalıntıları, turistlerin ziyaret ettiği önemli turistik yerler arasındadır ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirası için önemli bir yere sahiptir.
Kommagene Krallığı

Kommagene Krallığı, Antik çağda bugünkü Türkiye'nin güneydoğusunda, Adıyaman , Kahramanmaraş ve Gaziantep illeri arasında yer alan Kommagene bölgesinde kurulmuş bir krallıktır. M.Ö. 1. yüzyılda kurulmuş ve M.S. 72 yılında Roma İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir.

Kommagene Krallığı, büyük ölçüde kültür ve sanatın gelişmesiyle tanınır. Krallık, özellikle Nymphaeum , Arsameia , Samosata ve Nemrut Dağı 'ndaki anıtsal mezarlar ve heykeller ile ünlüdür. Krallıkta tanrıları ve atalarını onurlandıran heykeller ve yapılar yapılmıştır. Bu heykeller arasında Kommagene Krallığı Kralı Antiochus I Theos'un heykeli, Zeus , Apollo,  Herakles , Kommagene prensleri ve Pers kralı Xerxes 'in heykelleri yer almaktadır.

Kommagene Krallığı, ayrıca birçok dil, kültür ve dinin bir arada yaşadığı bir bölgedir. Kommagene Krallığı 'nda konuşulan diller arasında Grekçe, Aramice, Luvice ve Farsça yer almaktadır. Krallıkta ayrıca Hellenistik, Pers, Urartu ve yerli Kommagene kültürleri etkileşim halindeydi.

Günümüzde Kommagene Krallığı kalıntıları, turistlerin ziyaret ettiği önemli turistik yerler arasındadır ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirası için önemli bir yere sahiptir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.