,, ,

kısır tarifi 2 kişilik

Yemek 05.06.2023 - 10:24, Güncelleme: 05.06.2023 - 10:25 7716+ kez okundu.
 

kısır tarifi 2 kişilik

kısır tarifi 2 kişilik
İşte 2 kişilik kısır tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 salatalık (rendelenmiş) 2 adet yeşil soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz (damak zevkinize göre ayarlayın) Yapılışı: Bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 5-10 dakika kadar bekletin ve bulgurun suyu çekmesini sağlayın. Salçaları sıcak suyla inceltin ve bulgurun üzerine ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş salatalık ve yeşil soğanı da ekleyin. Karıştırma işlemine geçmeden önce baharatları ekleyin. Kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu bulgur karışımına ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, bulgurun salçalar ve diğer malzemelerle iyice harmanlanmasını sağlayın. Kısır karışımınızı dolaba koyun ve yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Bu süre içinde malzemelerin birbirine daha iyi karışması ve lezzetlerin birleşmesi için bekleyin. Kısırı servis etmeden önce bir kez daha karıştırın ve gerektiğinde tuzunu kontrol edin. Eğer kısır kuru gibi görünüyorsa biraz daha zeytinyağı veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Kısırı servis yapacağınız tabağa alın ve üzerini isteğe bağlı olarak marul yaprakları veya nar ekşisiyle süsleyin. Yanında taze veya kızarmış ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
kısır tarifi 2 kişilik

İşte 2 kişilik kısır tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 salatalık (rendelenmiş)
  • 2 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)

Yapılışı:

  1. Bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 5-10 dakika kadar bekletin ve bulgurun suyu çekmesini sağlayın.

  2. Salçaları sıcak suyla inceltin ve bulgurun üzerine ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş salatalık ve yeşil soğanı da ekleyin.

  3. Karıştırma işlemine geçmeden önce baharatları ekleyin. Kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu bulgur karışımına ekleyin.

  4. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, bulgurun salçalar ve diğer malzemelerle iyice harmanlanmasını sağlayın.

  5. Kısır karışımınızı dolaba koyun ve yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Bu süre içinde malzemelerin birbirine daha iyi karışması ve lezzetlerin birleşmesi için bekleyin.

  6. Kısırı servis etmeden önce bir kez daha karıştırın ve gerektiğinde tuzunu kontrol edin. Eğer kısır kuru gibi görünüyorsa biraz daha zeytinyağı veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

  7. Kısırı servis yapacağınız tabağa alın ve üzerini isteğe bağlı olarak marul yaprakları veya nar ekşisiyle süsleyin.

  8. Yanında taze veya kızarmış ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.