,, ,

KİMPUR’UN HALKA ARZ BAŞVURUSU SPK TARAFINDAN ONAYLANDI

Ekonomi 16.04.2022 - 18:17, Güncelleme: 16.04.2022 - 18:17 7102+ kez okundu.
 

KİMPUR’UN HALKA ARZ BAŞVURUSU SPK TARAFINDAN ONAYLANDI

KİMPUR’UN HALKA ARZ BAŞVURUSU SPK TARAFINDAN ONAYLANDI
Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KİMPUR) halka arz için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Hisselerinin yüzde 27,15’i halka arz edilecek olan KİMPUR, fazla talep gelmesi durumunda halka arz edilecek toplam payların yüzde 15’i kadar daha ek satış yapılabilecek. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yayınladığı ilk 500 şirket listesinde 314'üncü sırada yer alan kimya sanayi şirketi KİMPUR'un, halka arz amacıyla izahname onayı için 25 Şubat'ta yaptığı başvuru, 14 Nisan'da SPK tarafından onaylandı. Buna göre, şirketin hisseleri için talep toplama işlemleri 20-21-22 Nisan tarihlerinde yapılacak. Pay fiyatı ise 29 TL olarak belirlendi. ONAYLANAN İZAHNAME KAP’TA ERİŞİME AÇIK OLACAK SPK tarafından onaylanan izahname, Kimpur’un internet sitesi olan www.kimpur.com adresinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) erişime açık olacak. 33 MİLYON TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYLAR HALKA ARZ EDİLECEK Şirketten faaliyetlerine dair yapılan açıklamada, KİMPUR’un 39 yıllık sektörel deneyime sahip olduğu belirtilerek; otomotiv, ayakkabı, mobilya, ısıtma-soğutma, yapı ve inşaat gibi farklı sektörler için poliüretan sistemlerinin üretimini yaptığı aktarıldı.   Sermayesi hakkında, “KİMPUR’un çıkarılmış sermayesinin 110 milyon TL’den 121 milyon 550 bin TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 11 milyon 550 bin TL nominal değerli paylar ve mevcut ortakların sahip olduğu 21 milyon 450 bin TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 33 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edilecek” bilgisi paylaşıldı.   Ayrıca toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde KİMPUR’un mevcut ortaklarının sahip olduğu ve şirketin halka arz edilecek toplam paylarının yüzde 15’ine karşılık gelen toplamda 4 milyon 950 bin TL nominal değerli payın 'ek satış' kapsamında halka arz edilecek paylara ilave edilebileceği bilgisi de açıklamada yer aldı. FİRMANIN YÜZDE 65 HALKA ARZ EDEDİLECEK KİMPUR’un halka arz edilecek payların yüzde 65’i ortak satışı yöntemiyle, yüzde 35’i ise sermaye artışı olarak gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 'TSKB' ve TSKB iştiraki Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde toplam 19 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum talep toplama yoluyla yapılacak satışa aracılık edecek. Oransal satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda tahsisat oranları yurtiçi bireysel yatırımcılar için yüzde 60, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için yüzde 40 olarak belirlendi. Yapılacak ortak satışından sağlanacak brüt kaynağın yüzde 30’u paylar işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri için kullanılabilecek. KİMPUR vermiş olduğu taahhüt çerçevesinde her yıl dağıtılabilir karın yüzde 50’sini yatırımcılarına dağıtmayı hedeflemektedir.” 
KİMPUR’UN HALKA ARZ BAŞVURUSU SPK TARAFINDAN ONAYLANDI

Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KİMPUR) halka arz için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Hisselerinin yüzde 27,15’i halka arz edilecek olan KİMPUR, fazla talep gelmesi durumunda halka arz edilecek toplam payların yüzde 15’i kadar daha ek satış yapılabilecek.

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yayınladığı ilk 500 şirket listesinde 314'üncü sırada yer alan kimya sanayi şirketi KİMPUR'un, halka arz amacıyla izahname onayı için 25 Şubat'ta yaptığı başvuru, 14 Nisan'da SPK tarafından onaylandı. Buna göre, şirketin hisseleri için talep toplama işlemleri 20-21-22 Nisan tarihlerinde yapılacak. Pay fiyatı ise 29 TL olarak belirlendi.

ONAYLANAN İZAHNAME KAP’TA ERİŞİME AÇIK OLACAK

SPK tarafından onaylanan izahname, Kimpur’un internet sitesi olan www.kimpur.com adresinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) erişime açık olacak.

33 MİLYON TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYLAR HALKA ARZ EDİLECEK

Şirketten faaliyetlerine dair yapılan açıklamada, KİMPUR’un 39 yıllık sektörel deneyime sahip olduğu belirtilerek; otomotiv, ayakkabı, mobilya, ısıtma-soğutma, yapı ve inşaat gibi farklı sektörler için poliüretan sistemlerinin üretimini yaptığı aktarıldı.  

Sermayesi hakkında, “KİMPUR’un çıkarılmış sermayesinin 110 milyon TL’den 121 milyon 550 bin TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 11 milyon 550 bin TL nominal değerli paylar ve mevcut ortakların sahip olduğu 21 milyon 450 bin TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 33 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edilecek” bilgisi paylaşıldı.  

Ayrıca toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde KİMPUR’un mevcut ortaklarının sahip olduğu ve şirketin halka arz edilecek toplam paylarının yüzde 15’ine karşılık gelen toplamda 4 milyon 950 bin TL nominal değerli payın 'ek satış' kapsamında halka arz edilecek paylara ilave edilebileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

FİRMANIN YÜZDE 65 HALKA ARZ EDEDİLECEK

KİMPUR’un halka arz edilecek payların yüzde 65’i ortak satışı yöntemiyle, yüzde 35’i ise sermaye artışı olarak gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 'TSKB' ve TSKB iştiraki Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde toplam 19 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum talep toplama yoluyla yapılacak satışa aracılık edecek. Oransal satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda tahsisat oranları yurtiçi bireysel yatırımcılar için yüzde 60, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için yüzde 40 olarak belirlendi. Yapılacak ortak satışından sağlanacak brüt kaynağın yüzde 30’u paylar işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri için kullanılabilecek. KİMPUR vermiş olduğu taahhüt çerçevesinde her yıl dağıtılabilir karın yüzde 50’sini yatırımcılarına dağıtmayı hedeflemektedir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.