,, ,

Kılıçdaroğlu: Lozan'ın 100. yılını kutluyoruz

Siyaset 24.07.2023 - 12:38, Güncelleme: 24.07.2023 - 12:39 3926+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu: Lozan'ın 100. yılını kutluyoruz

Kılıçdaroğlu: Lozan'ın 100. yılını kutluyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Lozan Barış Antlaşması 'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları söyledi: "Ülkemizin tapu senedi Lozan'ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılını kutluyorum. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan en önemli belgedir. Bu anlaşma, ülkemizin bağımsızlığını ve egemenliğini garanti altına almıştır. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda saygınlığını artırmıştır. Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yıl dönümünde, bu zaferin mutlaka ama mutlaka, resmi bayram olarak kabul edilmesini sağlayacağız. Lozan Barış Antlaşması'nın önemini gelecek nesillere aktaracağız. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızı Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yıl dönümünü kutluyorum."
Kılıçdaroğlu: Lozan'ın 100. yılını kutluyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Lozan Barış Antlaşması 'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları söyledi:

"Ülkemizin tapu senedi Lozan'ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılını kutluyorum.

Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan en önemli belgedir. Bu anlaşma, ülkemizin bağımsızlığını ve egemenliğini garanti altına almıştır. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda saygınlığını artırmıştır.

Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yıl dönümünde, bu zaferin mutlaka ama mutlaka, resmi bayram olarak kabul edilmesini sağlayacağız. Lozan Barış Antlaşması'nın önemini gelecek nesillere aktaracağız.

Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızı Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yıl dönümünü kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.