,, ,

KILIÇDAROĞLU, İBB’NİN UNKAPANI, VEFA VE YEREBATAN SARNICI’NDAKİ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Gündem 16.04.2022 - 18:40, Güncelleme: 16.04.2022 - 18:40 4494+ kez okundu.
 

KILIÇDAROĞLU, İBB’NİN UNKAPANI, VEFA VE YEREBATAN SARNICI’NDAKİ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

KILIÇDAROĞLU, İBB’NİN UNKAPANI, VEFA VE YEREBATAN SARNICI’NDAKİ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Unkapanı Köprüsü ve kavşak yenileme projesi, Vefa semtindeki restorasyon projesi ve mayıs ayı sonunda ziyarete açılması planlanan Yerebatan Sarnıcı’ndaki çalışmalarını yerinde inceledi. Unkapanı’ndaki çalışmalar hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kamuoyu, ‘Bir kavşağı yapamadınız’ diye bakıyor. Kavşağı 70 günde yaptık. 60- 70 sene bir daha dokunulmayacak bir sahil bandını, tramvay geçişini ve köprülü kavşağı yapıyoruz” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Sultanbeyli’de; 400 yurttaşın CHP’ye üye olduğu törenin ardından İstanbul’da bir dizi ziyaret yaptı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak, geçen yıl 18 Mayıs’ta yapımına başlanan, mevcut köprünün yerine 32,5 metre genişliğinde 44 metre uzunluğunda 2 açıklıklı yeni bir köprü yapılıp aynı zamanda Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının Unkapanı bölgesinde 350 metre uzunluğunda alt geçit inşa edilecek proje olan “Unkapanı Kavşağı Köprü Yenileme ve Tramvay Altgeçidi” ile “Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi” ve “Unkapanı Atıksu, Yağmur Suyu” projeleriyle ilgili çalışmaları inceledi. “60- 70 SENE BİR DAHA DOKUNULMAYACAK” Kılıçdaroğlu’na, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Gökan Zeybek, Yüksel Mansur Kılınç, Zeynel Emre ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ile partililer de eşlik etti. Kılıçdaroğlu’na yürütülen projelerle ilgili bilgi veren İmamoğlu, “Kamuoyu, ‘Bir kavşağı yapamadınız’ diye bakıyor. Kavşağı 70 günde yaptık. Mesele kavşak değil. 60-70 sene bir daha dokunulmayacak bir sahil bandını, tramvay geçişini ve köprülü kavşağı yapıyoruz” dedi. YURTTAŞTAN KILIÇDAROĞLU’NA: “UMUDUMUZ SİZSİNİZ” Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Unkapanı ziyaretinin ardından “Dünya Miras Alanı” konumundaki tarihi Süleymaniye semtine geçti. Süleymaniye’deki Vefa, Küçükpazar Mektebi, Abacı Çeşmesi, Katip Şemsettin, Hoca Gıyasettin, Ayrancı ve Namahrem sokaklarını turlayan Kılıçdaroğlu, Mahir Polat ile Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den tarihi alanla ilgili hazırlanan projenin detayları hakkında bilgi aldı. Bu sırada yoldan geçen yurttaşlar da Kılıçdaroğlu’na ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu’na “Umudumuz sizsiniz. Sizi görmek çok güzel” diye seslenen yurttaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile hatıra fotoğrafı da çektirdi. SARNIÇTA “TERS MEDUSA” HATIRASI Kılıçdaroğlu, daha sonra ise restorasyonunda sona gelinen ve mayıs ayı sonunda açılması beklenen Yerebatan Sarnıcı’nda incelemeler yaptı. Kılıçdaroğlu, sarnıcın kuzeybatı köşesinde bulunan, Roma dönemi eseri, ters Medusa başlarının önünde fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, sarnıç önündeki yurttaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerebatan Sarnıcı giriş yapısı ve Talat Paşa Konağı’na, mahkeme kararı olmamasına karşın geçen günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmuştu
KILIÇDAROĞLU, İBB’NİN UNKAPANI, VEFA VE YEREBATAN SARNICI’NDAKİ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Unkapanı Köprüsü ve kavşak yenileme projesi, Vefa semtindeki restorasyon projesi ve mayıs ayı sonunda ziyarete açılması planlanan Yerebatan Sarnıcı’ndaki çalışmalarını yerinde inceledi. Unkapanı’ndaki çalışmalar hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kamuoyu, ‘Bir kavşağı yapamadınız’ diye bakıyor. Kavşağı 70 günde yaptık. 60- 70 sene bir daha dokunulmayacak bir sahil bandını, tramvay geçişini ve köprülü kavşağı yapıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Sultanbeyli’de; 400 yurttaşın CHP’ye üye olduğu törenin ardından İstanbul’da bir dizi ziyaret yaptı.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak, geçen yıl 18 Mayıs’ta yapımına başlanan, mevcut köprünün yerine 32,5 metre genişliğinde 44 metre uzunluğunda 2 açıklıklı yeni bir köprü yapılıp aynı zamanda Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının Unkapanı bölgesinde 350 metre uzunluğunda alt geçit inşa edilecek proje olan “Unkapanı Kavşağı Köprü Yenileme ve Tramvay Altgeçidi” ile “Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi” ve “Unkapanı Atıksu, Yağmur Suyu” projeleriyle ilgili çalışmaları inceledi.

“60- 70 SENE BİR DAHA DOKUNULMAYACAK”

Kılıçdaroğlu’na, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Gökan Zeybek, Yüksel Mansur Kılınç, Zeynel Emre ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ile partililer de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’na yürütülen projelerle ilgili bilgi veren İmamoğlu, “Kamuoyu, ‘Bir kavşağı yapamadınız’ diye bakıyor. Kavşağı 70 günde yaptık. Mesele kavşak değil. 60-70 sene bir daha dokunulmayacak bir sahil bandını, tramvay geçişini ve köprülü kavşağı yapıyoruz” dedi.

YURTTAŞTAN KILIÇDAROĞLU’NA: “UMUDUMUZ SİZSİNİZ”

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Unkapanı ziyaretinin ardından “Dünya Miras Alanı” konumundaki tarihi Süleymaniye semtine geçti. Süleymaniye’deki Vefa, Küçükpazar Mektebi, Abacı Çeşmesi, Katip Şemsettin, Hoca Gıyasettin, Ayrancı ve Namahrem sokaklarını turlayan Kılıçdaroğlu, Mahir Polat ile Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den tarihi alanla ilgili hazırlanan projenin detayları hakkında bilgi aldı. Bu sırada yoldan geçen yurttaşlar da Kılıçdaroğlu’na ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu’na “Umudumuz sizsiniz. Sizi görmek çok güzel” diye seslenen yurttaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

SARNIÇTA “TERS MEDUSA” HATIRASI

Kılıçdaroğlu, daha sonra ise restorasyonunda sona gelinen ve mayıs ayı sonunda açılması beklenen Yerebatan Sarnıcı’nda incelemeler yaptı. Kılıçdaroğlu, sarnıcın kuzeybatı köşesinde bulunan, Roma dönemi eseri, ters Medusa başlarının önünde fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, sarnıç önündeki yurttaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yerebatan Sarnıcı giriş yapısı ve Talat Paşa Konağı’na, mahkeme kararı olmamasına karşın geçen günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmuştu

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.