,, ,

Kılıçdaroğlu: “Hiçbir Siyasi Partinin Genel Başkanı, Talimat Üzerine Polis Ablukasıyla Muhatap Edilemez!

Siyaset 19.12.2022 - 15:26, Güncelleme: 19.12.2022 - 15:26 4040+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu: “Hiçbir Siyasi Partinin Genel Başkanı, Talimat Üzerine Polis Ablukasıyla Muhatap Edilemez!

Kılıçdaroğlu: “Hiçbir Siyasi Partinin Genel Başkanı, Talimat Üzerine Polis Ablukasıyla Muhatap Edilemez!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar 'ın katılımıyla HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapılmak istenen açıklama nedeniyle kolluk kuvvetlerinin HDP’lileri abluka altına almasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum” mesajını yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katılımıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde yapılmak istenen basın açıklamasının Kadıköy Kaymakamlığı tarafından alınan yasak kararı gerekçesi ile kolluk kuvvetleri tarafından abluka altına alınmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı: “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum” NE OLMUŞTU? HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü ve tutuklu yakınlarına yönelik dün yaşanan polis şiddetini protesto etmek amacıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde bugün basın açıklaması yapmak istedi. Ferhat Encü ile yaklaşık 60 kişi dün sert müdahale ile gözaltına alınmıştı. Ancak Buldan ve bazı HDP milletvekilleri ilçe binasına ulaşsa da Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Sezai Temelli ile bazı HDP milletvekilleri de partililerle birlikte polis ablukasını geçemediği için henüz binaya giremediğinden basın açıklaması yapılamadı.
Kılıçdaroğlu: “Hiçbir Siyasi Partinin Genel Başkanı, Talimat Üzerine Polis Ablukasıyla Muhatap Edilemez!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar 'ın katılımıyla HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapılmak istenen açıklama nedeniyle kolluk kuvvetlerinin HDP’lileri abluka altına almasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum” mesajını yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katılımıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde yapılmak istenen basın açıklamasının Kadıköy Kaymakamlığı tarafından alınan yasak kararı gerekçesi ile kolluk kuvvetleri tarafından abluka altına alınmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

“Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum”

NE OLMUŞTU?

HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü ve tutuklu yakınlarına yönelik dün yaşanan polis şiddetini protesto etmek amacıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde bugün basın açıklaması yapmak istedi.  Ferhat Encü ile yaklaşık 60 kişi dün sert müdahale ile gözaltına alınmıştı. Ancak Buldan ve bazı HDP milletvekilleri ilçe binasına ulaşsa da Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Sezai Temelli ile bazı HDP milletvekilleri de partililerle birlikte polis ablukasını geçemediği için henüz binaya giremediğinden basın açıklaması yapılamadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.