,, ,

Kenan Evren Anıtkabir Özel Defterine Ne Yazdı?

Kimdir 07.05.2022 - 16:11, Güncelleme: 07.05.2022 - 16:11 21072+ kez okundu.
 

Kenan Evren Anıtkabir Özel Defterine Ne Yazdı?

Kenan Evren’in Anıtkabir Özel Defterine 19 Mayıs 1981 Yılında Yazdıkları;
Kenan Evren’in Anıtkabir Özel Defterine 19 Mayıs 1981 Yılında Yazdıkları;   19 Mayıs 1981 Yılında Kenan Evren’in Devlet Başkanlığı yaptığı zaman, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı yazı;   ‘’Yüce Atatürk, Esir edilmek istenen Türk milletini esaretten kurtarmak için giriştiğin, bir çağa damgasını vurmuş o büyük mücadelenin ilk başlangıç yeri olan Samsun’da yapılan törenleri bu sabah heyecan ve coşkuyla izledik. Şimdi oradan geliyorum. En büyük eserin olan Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliğini, başları dimdik, yürekleri bu kutsal emaneti sonuna kadar yaşatmanın inanç ve azmi ile dolu olarak gördük. Bir kere daha iftihar ettik. İnkılap ve ilkelerin milletinin malı olmuştur. Doğumunun 100’üncü yıldönümünde milletçe huzurunda yine and içiyoruz. İlkelerini asla yozlaştırmayacağız, ülkemizi parçalattırmayacağız. Toprağında rahat uyu Atam.’’
Kenan Evren’in Anıtkabir Özel Defterine 19 Mayıs 1981 Yılında Yazdıkları;

Kenan Evren’in Anıtkabir Özel Defterine 19 Mayıs 1981 Yılında Yazdıkları;

 

19 Mayıs 1981 Yılında Kenan Evren’in Devlet Başkanlığı yaptığı zaman, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı yazı;

 

‘’Yüce Atatürk,

Esir edilmek istenen Türk milletini esaretten kurtarmak için giriştiğin, bir çağa damgasını vurmuş o büyük mücadelenin ilk başlangıç yeri olan Samsun’da yapılan törenleri bu sabah heyecan ve coşkuyla izledik. Şimdi oradan geliyorum.

En büyük eserin olan Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliğini, başları dimdik, yürekleri bu kutsal emaneti sonuna kadar yaşatmanın inanç ve azmi ile dolu olarak gördük. Bir kere daha iftihar ettik. İnkılap ve ilkelerin milletinin malı olmuştur. Doğumunun 100’üncü yıldönümünde milletçe huzurunda yine and içiyoruz. İlkelerini asla yozlaştırmayacağız, ülkemizi parçalattırmayacağız.

Toprağında rahat uyu Atam.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.