,, ,

Kegel Egzersizi Ne İşe Yarar? Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?

Yaşam 21.12.2023 - 18:02, Güncelleme: 21.12.2023 - 18:02 20693+ kez okundu.
 

Kegel Egzersizi Ne İşe Yarar? Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?

Kegel Egzersizi Ne İşe Yarar? Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?
Kegel egzersizi, pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılan bir egzersiz türüdür. Pelvik taban kasları, mesane, rahim, vajina ve rektum gibi pelvisteki organları destekleyen kaslardır. Kegel egzersizinin faydaları şunlardır: İdrar kaçırma problemlerini azaltır. Cinsel ilişkiden alınan hazzı artırır. Kabızlık problemlerini azaltır. Doğum sonrası iyileşmeyi hızlandırır. Kegel egzersizi, kadınlar ve erkekler tarafından yapılabilir. Kegel egzersizi nasıl yapılır? Kegel egzersizini yapmak için öncelikle pelvik taban kaslarınızı nasıl bulmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmak için, idrar yaparken idrar akışını durdurmaya çalışın. Bu hareketi yaparken kullandığınız kaslar, pelvik taban kaslarınızdır. Pelvik taban kaslarınızı bulduktan sonra, aşağıdaki adımları uygulayın: Pelvik taban kaslarınızı kasın ve 3 saniye boyunca tutun. Kaslarınızı gevşetin ve 3 saniye boyunca dinlenin. Bu hareketi 10-15 kez tekrarlayın. İlk başta, pelvik taban kaslarınızı kasmakta ve gevşetmekte zorlanabilirsin. Bu durumda, kaslarınızı daha kısa süreler boyunca kasmayı ve gevşetmeyi deneyebilirsiniz. Egzersizi her gün 3-4 set halinde tekrarlamanız önerilir. Kegel egzersizi ni yaparken dikkat edilmesi gerekenler: Nefesinizi tutmamaya özen gösterin. Karın ve bacak kaslarınızı kasmayın. Egzersizi yaparken ağrı hissetmeyin. Kegel egzersizi, düzenli olarak yapıldığında pelvik taban kaslarınızı güçlendirmeye ve idrar kaçırma, cinsel işlev bozukluğu ve diğer pelvik taban sorunlarını önlemeye yardımcı olur.
Kegel Egzersizi Ne İşe Yarar? Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?

Kegel egzersizi, pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılan bir egzersiz türüdür. Pelvik taban kasları, mesane, rahim, vajina ve rektum gibi pelvisteki organları destekleyen kaslardır.

Kegel egzersizinin faydaları şunlardır:

  • İdrar kaçırma problemlerini azaltır.
  • Cinsel ilişkiden alınan hazzı artırır.
  • Kabızlık problemlerini azaltır.
  • Doğum sonrası iyileşmeyi hızlandırır.

Kegel egzersizi, kadınlar ve erkekler tarafından yapılabilir.

Kegel egzersizi nasıl yapılır?

Kegel egzersizini yapmak için öncelikle pelvik taban kaslarınızı nasıl bulmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmak için, idrar yaparken idrar akışını durdurmaya çalışın. Bu hareketi yaparken kullandığınız kaslar, pelvik taban kaslarınızdır.

Pelvik taban kaslarınızı bulduktan sonra, aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Pelvik taban kaslarınızı kasın ve 3 saniye boyunca tutun.
  2. Kaslarınızı gevşetin ve 3 saniye boyunca dinlenin.
  3. Bu hareketi 10-15 kez tekrarlayın.

İlk başta, pelvik taban kaslarınızı kasmakta ve gevşetmekte zorlanabilirsin. Bu durumda, kaslarınızı daha kısa süreler boyunca kasmayı ve gevşetmeyi deneyebilirsiniz.

Egzersizi her gün 3-4 set halinde tekrarlamanız önerilir.

Kegel egzersizi ni yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Nefesinizi tutmamaya özen gösterin.
  • Karın ve bacak kaslarınızı kasmayın.
  • Egzersizi yaparken ağrı hissetmeyin.

Kegel egzersizi, düzenli olarak yapıldığında pelvik taban kaslarınızı güçlendirmeye ve idrar kaçırma, cinsel işlev bozukluğu ve diğer pelvik taban sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.