,, ,

Kayseri'de Kadın Muhtarlara Kapasite Güçlendirme Eğitimi

Gündem 15.11.2023 - 11:08, Güncelleme: 15.11.2023 - 11:08 2472+ kez okundu.
 

Kayseri'de Kadın Muhtarlara Kapasite Güçlendirme Eğitimi

Kayseri’de, 17 Kasım’da kadın muhtarlar ve muhtar adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek. Eğitim, kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini hedefliyor.
Kayseri 'de, 17 Kasım'da kadın muhtarlar ve muhtar adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı 'nın " Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!" projesi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirilecek. Eğitimde, mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi ve kadın muhtar sayısının artırılması hedefleniyor. Eğitimde, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan "Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme", Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu  "Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü" ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık "Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler" konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak. Eğitim, "eşit temsil" ve "eşit katılım" temasıyla oluşturuldu. Eğitime, Kayseri'nin kadın muhtarları ve muhtar adayları katılabilecek. Eğitimin Amaçları Mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi Kadın muhtar sayısının artırılması Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesinin sağlanması Daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası Eğitimin İçeriği Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler Eğitim Tarihi ve Yeri 17 Kasım 2023 Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanlığı
Kayseri’de, 17 Kasım’da kadın muhtarlar ve muhtar adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek. Eğitim, kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini hedefliyor.

Kayseri 'de, 17 Kasım'da kadın muhtarlar ve muhtar adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı 'nın " Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!" projesi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirilecek.

Eğitimde, mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi ve kadın muhtar sayısının artırılması hedefleniyor.

Eğitimde, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan "Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme", Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu  "Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü" ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık "Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler" konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

Eğitim, "eşit temsil" ve "eşit katılım" temasıyla oluşturuldu.

Eğitime, Kayseri'nin kadın muhtarları ve muhtar adayları katılabilecek.

Eğitimin Amaçları

  • Mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi
  • Kadın muhtar sayısının artırılması
  • Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesinin sağlanması
  • Daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası

Eğitimin İçeriği

  • Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme
  • Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü
  • Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler

Eğitim Tarihi ve Yeri

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.