,, ,

Kayakoparan: KKTC'nin kuruluşu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zaferidir

Siyaset 15.11.2023 - 17:44, Güncelleme: 15.11.2023 - 17:44 7563+ kez okundu.
 

Kayakoparan: KKTC'nin kuruluşu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zaferidir

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Kayakoparan, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kayakoparan, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini vurguladı.
Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtar Adayı ve Siyasetçi Fatma Kayakoparan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'nin (KKTC) 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kayakoparan, mesajında, "KKTC'nin kuruluşu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. 15 Kasım 1983, Kıbrıs Türk halkının var olma ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu tarih, Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve egemen bir devlet kurarak, kendi kendini yönetme kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür." ifadelerini kullandı. KKTC'nin kuruluşunun, Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğinin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Kayakoparan, "KKTC, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği mücadelenin en önemli meyvesidir. KKTC'nin kuruluşunun 40. yıldönümünde, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinde şehit düşenleri rahmet ve minnetle anıyorum. KKTC'nin daha da güçlenerek, varlığını ve bağımsızlığını sürdüreceğine olan inancım tamdır." dedi. Kayakoparan, mesajında ayrıca, Kıbrıs sorununun kalıcı ve adil bir şekilde çözümü için tüm tarafların sorumluluk sahibi davranması gerektiğini belirterek, "Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının kabul edilmesiyle mümkündür. Kıbrıs sorununun çözümü için tüm tarafların sorumluluk sahibi davranması ve müzakere masasında samimi bir şekilde buluşması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Kayakoparan, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kayakoparan, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini vurguladı.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtar Adayı ve Siyasetçi Fatma Kayakoparan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'nin (KKTC) 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kayakoparan, mesajında, "KKTC'nin kuruluşu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. 15 Kasım 1983, Kıbrıs Türk halkının var olma ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu tarih, Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve egemen bir devlet kurarak, kendi kendini yönetme kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür." ifadelerini kullandı.

KKTC'nin kuruluşunun, Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğinin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Kayakoparan, "KKTC, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği mücadelenin en önemli meyvesidir. KKTC'nin kuruluşunun 40. yıldönümünde, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinde şehit düşenleri rahmet ve minnetle anıyorum. KKTC'nin daha da güçlenerek, varlığını ve bağımsızlığını sürdüreceğine olan inancım tamdır." dedi.

Kayakoparan, mesajında ayrıca, Kıbrıs sorununun kalıcı ve adil bir şekilde çözümü için tüm tarafların sorumluluk sahibi davranması gerektiğini belirterek, "Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının kabul edilmesiyle mümkündür. Kıbrıs sorununun çözümü için tüm tarafların sorumluluk sahibi davranması ve müzakere masasında samimi bir şekilde buluşması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.