,, ,

Karaman Valisi Sarıibrahim’den Çiftçilere Nohut Tohumu Desteği

Gündem 20.03.2024 - 12:52, Güncelleme: 20.03.2024 - 12:52 4192+ kez okundu.
 

Karaman Valisi Sarıibrahim’den Çiftçilere Nohut Tohumu Desteği

Karaman Valisi Sarıibrahim, 132 üreticiye 24 ton nohut tohumu dağıttı. Proje ile kıraç araziler tarıma kazandırılıyor, nohut üretimi artıyor.
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Tarım ve Orman Bakanlığı ’nın “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında, 132 üreticiye 24 ton Azkan Nohut Tohumu dağıtım programına katıldı. Programa Vali Yardımcısı Fatih Baysal , İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut , İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez , Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve çeşitli üreticiler de katıldı. Bu proje ile atıl durumda olan kıraç, kurak, nadas ve tarımdan uzaklaşmış arazilerin yeniden tarıma kazandırılması hedefleniyor. 2024 bahar dönemi için toplamda 5.2 Milyon TL hibe bütçesi ayrıldı. Proje kapsamında Karaman ve ilçelerinde nohut üretiminin geliştirilmesi, Karaman’da yağlık ayçiçeği üretiminin artırılması ve Toroslarda yaz seracılığı projesi yürütülüyor. 2023 yılı verilerine göre, Karaman’da 32.391 hektar alanda 32 bin ton nohut üretimi gerçekleştirildi ve bu sayede Karaman, Türkiye’deki nohut üretiminde 5. sıraya yükseldi.
Karaman Valisi Sarıibrahim, 132 üreticiye 24 ton nohut tohumu dağıttı. Proje ile kıraç araziler tarıma kazandırılıyor, nohut üretimi artıyor.

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Tarım ve Orman Bakanlığı ’nın “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında, 132 üreticiye 24 ton Azkan Nohut Tohumu dağıtım programına katıldı. Programa Vali Yardımcısı Fatih Baysal , İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut , İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez , Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve çeşitli üreticiler de katıldı.

Bu proje ile atıl durumda olan kıraç, kurak, nadas ve tarımdan uzaklaşmış arazilerin yeniden tarıma kazandırılması hedefleniyor. 2024 bahar dönemi için toplamda 5.2 Milyon TL hibe bütçesi ayrıldı. Proje kapsamında Karaman ve ilçelerinde nohut üretiminin geliştirilmesi, Karaman’da yağlık ayçiçeği üretiminin artırılması ve Toroslarda yaz seracılığı projesi yürütülüyor.

2023 yılı verilerine göre, Karaman’da 32.391 hektar alanda 32 bin ton nohut üretimi gerçekleştirildi ve bu sayede Karaman, Türkiye’deki nohut üretiminde 5. sıraya yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.