,, ,

Karaman Valisi, Engin Tarım’ın Yeni Tesisinin Açılışına Katıldı

Gündem 16.02.2024 - 17:35, Güncelleme: 16.02.2024 - 17:35 3178+ kez okundu.
 

Karaman Valisi, Engin Tarım’ın Yeni Tesisinin Açılışına Katıldı

Karaman Valisi, Engin Tarım’ın yeni elma boylama tesisinin açılışına katıldı. Tesis, elma boylama ve sınıflandırma işlemlerini gerçekleştiriyor.
Karaman Valisi H.Engin Sarıibrahim , Türkiye’nin en büyük elma üreticilerinden biri olan Engin Tarım’ın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan soğuk hava deposunda Pre-Sizing ( Sulu Elma Boylama ) Tesisinin açılışına katıldı. Engin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Seyda Ertuğ ’un bilgilendirme ve teşekkür konuşmasının ardından Vali Sarıibrahim bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiye’nin üretim kapasitesi olarak ikinci sırada olduklarını ve yaklaşık 130 bin ton soğuk hava kapasitesiyle Türkiye’de bu alanda en önemli yerde olduklarını belirtti. Ayrıca, Karamanlıların bereketli toprakta üretim yaptığını ve bu işlere sonuç odaklı yaklaştıklarını ifade etti. Engin Tarım’ın son 10 yılda kendini bu noktaya taşıdığını ve Türkiye’nin tek bahçede yaklaşık 900 dönüm araziyle en büyük bahçesine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Engin Tarım’ın Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından biri olduğunu ve 10 yıl öncesinden bugüne, bugünden 10 yıl sonrasına hayalleri olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Fatih Baysal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Alkan, kurum amirleri, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın da katıldığı program, kurdele kesiminin ardından açılışı yapılan tesisin tanıtılması ile sona erdi. Pre-sizing sulu elma boylama makinesi, 48 kanalda yaklaşık 500 kombinasyonda elma boylama ve sınıflandırma işlemi yapabiliyor. 48 kamera ile elmanın resmini çekerek bilgisayar sistemine girilen elma özellikleri ve kalitede elma boylama ve sınıflandırma işlemi yapabiliyor.
Karaman Valisi, Engin Tarım’ın yeni elma boylama tesisinin açılışına katıldı. Tesis, elma boylama ve sınıflandırma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim , Türkiye’nin en büyük elma üreticilerinden biri olan Engin Tarım’ın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan soğuk hava deposunda Pre-Sizing ( Sulu Elma Boylama ) Tesisinin açılışına katıldı.

Engin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Seyda Ertuğ ’un bilgilendirme ve teşekkür konuşmasının ardından Vali Sarıibrahim bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiye’nin üretim kapasitesi olarak ikinci sırada olduklarını ve yaklaşık 130 bin ton soğuk hava kapasitesiyle Türkiye’de bu alanda en önemli yerde olduklarını belirtti. Ayrıca, Karamanlıların bereketli toprakta üretim yaptığını ve bu işlere sonuç odaklı yaklaştıklarını ifade etti.

Engin Tarım’ın son 10 yılda kendini bu noktaya taşıdığını ve Türkiye’nin tek bahçede yaklaşık 900 dönüm araziyle en büyük bahçesine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Engin Tarım’ın Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından biri olduğunu ve 10 yıl öncesinden bugüne, bugünden 10 yıl sonrasına hayalleri olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Fatih Baysal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Alkan, kurum amirleri, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın da katıldığı program, kurdele kesiminin ardından açılışı yapılan tesisin tanıtılması ile sona erdi.

Pre-sizing sulu elma boylama makinesi, 48 kanalda yaklaşık 500 kombinasyonda elma boylama ve sınıflandırma işlemi yapabiliyor. 48 kamera ile elmanın resmini çekerek bilgisayar sistemine girilen elma özellikleri ve kalitede elma boylama ve sınıflandırma işlemi yapabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.