,, ,

Karabük'te ormanlar sonbaharın renklerine büründü

Gündem 30.10.2023 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2023 - 16:33 2937+ kez okundu.
 

Karabük'te ormanlar sonbaharın renklerine büründü

Karabük’teki ormanlık alanlar, sonbahar renklerini yansıtıyor; Safranbolu ve Bartın arasındaki ‘ağaç tünel’ turistlerin ilgisini çekiyor.
Türkiye'de yüz ölçümüne göre en fazla ormanlık alana sahip Karabük 'te ağaçlar sonbahar renklerini yansıtıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu turizm sezonlarında tarihi, doğal güzellikleri ve kentin yaklaşık yüzde 70'ini kaplayan ormanlık alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Uludağ köknarı, karaçam, meşe, doğu kayını gibi ağaç türleriyle kızılcık ve kuşburnu gibi maki bitkilerinin yer aldığı, sonbaharın tonları olan yeşil, sarı ve kahverenginin harmanlandığı Sarıçiçek Ormanları, doğaseverler tarafından bu mevsimde ziyaret ediliyor. Safranbolu ilçesini Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki "ağaç tünel" de fotoğraf tutkunlarının en iyi kadraj ve enstantane için çabaladığı doğal güzellikler arasında yer alıyor. Ağaç tünellerden geçilen yol, Safranbolu'daki kültür turizmiyle Bartın'ın Amasra ilçesindeki deniz turizmi arasında köprü işlevi de üstleniyor.
Karabük’teki ormanlık alanlar, sonbahar renklerini yansıtıyor; Safranbolu ve Bartın arasındaki ‘ağaç tünel’ turistlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye'de yüz ölçümüne göre en fazla ormanlık alana sahip Karabük 'te ağaçlar sonbahar renklerini yansıtıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu turizm sezonlarında tarihi, doğal güzellikleri ve kentin yaklaşık yüzde 70'ini kaplayan ormanlık alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Uludağ köknarı, karaçam, meşe, doğu kayını gibi ağaç türleriyle kızılcık ve kuşburnu gibi maki bitkilerinin yer aldığı, sonbaharın tonları olan yeşil, sarı ve kahverenginin harmanlandığı Sarıçiçek Ormanları, doğaseverler tarafından bu mevsimde ziyaret ediliyor.

Safranbolu ilçesini Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki "ağaç tünel" de fotoğraf tutkunlarının en iyi kadraj ve enstantane için çabaladığı doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Ağaç tünellerden geçilen yol, Safranbolu'daki kültür turizmiyle Bartın'ın Amasra ilçesindeki deniz turizmi arasında köprü işlevi de üstleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.