,, ,

Kamuyu 23 milyon dolar zarara uğratan hayali ihracat şebekesi çökertildi

Asayiş 19.09.2023 - 10:32, Güncelleme: 19.09.2023 - 10:32 10661+ kez okundu.
 

Kamuyu 23 milyon dolar zarara uğratan hayali ihracat şebekesi çökertildi

İstanbul merkezli 6 ilde, hayali ihracat operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 204 milyon dolarlık sahte fatura keserek kamuyu zarara uğrattığı belirlendi
İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracat ve sahte banka dekontlarını gümrük müdürlüklerine ibraz ederek, düşük vergiler ile ithalat işlemi yapıldığının belirlemesi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, hayali ihracattan kaynaklı KDV iadelerinin cep telefonu ve lüks araçların ithalat vergilerine karşılık kullanıldığını tespit etti. Gümrük Müfettişliği ve Vergi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen raporların incelenmesiyle aralarında firma sahibi, gümrük müşaviri ve aracıların bulunduğu şüphelilerin hayali ihracat ve ithalat işlemlerini ortaya çıkaran ekipler, şüphelilerin 204 milyon dolarlık sahte fatura keserek kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğrattıklarını belirledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul,Ankara , Muğla , Bursa , Tekirdağ ve Diyarbakır 'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.    
İstanbul merkezli 6 ilde, hayali ihracat operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 204 milyon dolarlık sahte fatura keserek kamuyu zarara uğrattığı belirlendi

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracat ve sahte banka dekontlarını gümrük müdürlüklerine ibraz ederek, düşük vergiler ile ithalat işlemi yapıldığının belirlemesi üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, hayali ihracattan kaynaklı KDV iadelerinin cep telefonu ve lüks araçların ithalat vergilerine karşılık kullanıldığını tespit etti.

Gümrük Müfettişliği ve Vergi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen raporların incelenmesiyle aralarında firma sahibi, gümrük müşaviri ve aracıların bulunduğu şüphelilerin hayali ihracat ve ithalat işlemlerini ortaya çıkaran ekipler, şüphelilerin 204 milyon dolarlık sahte fatura keserek kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğrattıklarını belirledi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul, Ankara , Muğla , Bursa , Tekirdağ ve Diyarbakır 'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.