,, ,

Kamuda Tasarruf Paketi: Yeni Araç Alımı ve Kiralama 3 Yıl Durduruldu

Gündem 13.05.2024 - 12:00, Güncelleme: 13.05.2024 - 12:00 7598+ kez okundu.
 

Kamuda Tasarruf Paketi: Yeni Araç Alımı ve Kiralama 3 Yıl Durduruldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini açıkladı. Yeni araç alımı ve kiralama 3 yıl durdurulacak, personel servisi sonlandırılacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , kamuda tasarruf paketinin ayrıntılarını açıkladı. Bu paket kapsamında, önümüzdeki 3 yıl boyunca yeni araç satın alımı ve kiralama yapılmayacak. Ayrıca, toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi sonlandırılacak. Kamuda başlatılan tasarruf önlemleri şunlardır: Yeni araç satın alımı 3 yıl durduruldu. İzin dışında yabancı araç alımı süresiz durduruldu. İhtiyaç fazlası olan tüm araçların satışı başlatıldı. Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel özel servisi sonlandırılacak. Yeni bina alımı ve yapımı 3 sene durduruldu. Yeni bina kiralamak süresiz durduldu. Sosyal tesis yapımı, alımı ve kiralanması süresiz olarak durduruldu. 3 yıl boyunca kamuda emekli olanlar kadar yeni personel alınacak. Kamuda çalışanlar artık sadece tek bir yerden maaş alacak. Yönetim kurulu üyelerine üst sınır maaşı gelecek. Maaşın üst sınırını geçenlerin ücreti devletin kasasına girecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz , yaklaşık 65 yıldır ülkemizde tasarruf genelgeleri ile kamu harcamalarında kontrol sağlamaya yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler, bu alanda daha geniş bir çerçevede ve daha güçlü adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle, yeni tasarruf önlemleri alınmıştır.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini açıkladı. Yeni araç alımı ve kiralama 3 yıl durdurulacak, personel servisi sonlandırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , kamuda tasarruf paketinin ayrıntılarını açıkladı. Bu paket kapsamında, önümüzdeki 3 yıl boyunca yeni araç satın alımı ve kiralama yapılmayacak. Ayrıca, toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi sonlandırılacak.

Kamuda başlatılan tasarruf önlemleri şunlardır:

  • Yeni araç satın alımı 3 yıl durduruldu.
  • İzin dışında yabancı araç alımı süresiz durduruldu.
  • İhtiyaç fazlası olan tüm araçların satışı başlatıldı.
  • Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel özel servisi sonlandırılacak.
  • Yeni bina alımı ve yapımı 3 sene durduruldu.
  • Yeni bina kiralamak süresiz durduldu.
  • Sosyal tesis yapımı, alımı ve kiralanması süresiz olarak durduruldu.
  • 3 yıl boyunca kamuda emekli olanlar kadar yeni personel alınacak.
  • Kamuda çalışanlar artık sadece tek bir yerden maaş alacak.
  • Yönetim kurulu üyelerine üst sınır maaşı gelecek. Maaşın üst sınırını geçenlerin ücreti devletin kasasına girecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz , yaklaşık 65 yıldır ülkemizde tasarruf genelgeleri ile kamu harcamalarında kontrol sağlamaya yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler, bu alanda daha geniş bir çerçevede ve daha güçlü adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle, yeni tasarruf önlemleri alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.