,, ,

KALKAN-13 Operasyonu: 42 Organizatör ve 333 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Gündem 28.02.2024 - 10:00, Güncelleme: 28.02.2024 - 10:00 3490+ kez okundu.
 

KALKAN-13 Operasyonu: 42 Organizatör ve 333 Düzensiz Göçmen Yakalandı

KALKAN-13 operasyonu: Türkiye, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörünü ve 333 düzensiz göçmeni yakaladı. Düzensiz göçle kararlı mücadele sürüyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , “KALKAN-13” operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdükleri operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti. Operasyon Detayları: Diyarbakır: Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda, İran üzerinden düzensiz göçmenleri ülkemize sokmaya çalışan ve hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerinde hesap hareketliliği tespit edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda 31 örgüt üyesi göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Yabancı uyruklu örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 17 kişi tutuklandı. Şanlıurfa: Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonunda 6 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 4’ü tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Adana: Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonunda 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 2’si tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Batman: Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürütülen çalışmalar sonucu bir tırda yapılan aramada 1 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve hakkında adli işlemler başlatıldı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valileri, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nı, operasyonları düzenleyen polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın personelini tebrik etti.
KALKAN-13 operasyonu: Türkiye, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörünü ve 333 düzensiz göçmeni yakaladı. Düzensiz göçle kararlı mücadele sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , “KALKAN-13” operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdükleri operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Operasyon Detayları:

  • Diyarbakır:  Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda, İran üzerinden düzensiz göçmenleri ülkemize sokmaya çalışan ve hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerinde hesap hareketliliği tespit edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda 31 örgüt üyesi göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Yabancı uyruklu örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa:  Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonunda 6 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 4’ü tutuklandı2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

  • Adana:  Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonunda 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 2’si tutuklandı2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

  • Batman:  Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürütülen çalışmalar sonucu bir tırda yapılan aramada 1 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve hakkında adli işlemler başlatıldı.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valileri, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nı, operasyonları düzenleyen polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın personelini tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.