,, ,

KAHRAMANLAR-50 Operasyonu: İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Gündem 13.02.2024 - 12:21, Güncelleme: 17.02.2024 - 12:23 2967+ kez okundu.
 

KAHRAMANLAR-50 Operasyonu: İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Diyarbakır Lice’deki ‘KAHRAMANLAR-50’ operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Mücadele devam edecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Diyarbakır ’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-50” operasyonunda biri gri kategoride olmak üzere toplamda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Hainlerin tek tek nefeslerini keseceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz. Kahramanlarımızın kanları yerde kalmayacak” ifadelerini kullandı. Operasyon, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Operasyonda, komandolar, güvenlik korucu timleri ve J-SİHA desteğiyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı. İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Demhat Eylül kod adlı Hasip Şimşek ve Memo kod adlı Mehmet Akalan adlı teröristler silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Ayrıca, teröristlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen iki şüpheli de gözaltına alındı. Terörist Hasip Şimşek’in katıldığı eylemler arasında Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bir grup terörist tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve Diyarbakır’ın Hani/Topçular Jandarma Krk.K.lığı sorumluluk alanında bir grup terörist tarafından yapılan silahlı saldırı bulunuyor. Mehmet Akalan adlı teröristin katıldığı eylemler arasında ise Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde altı adet EYP atılma olayı, Diyarbakır/Yenişehir Şehitler Polis Merkezi Amirliği önünde bekleyen zırhlı polis aracına yönelik el bombası atılması ve tabanca ile ateş açılması, Diyarbakır/Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde Yenişehir Belediyesine ait aracın kundaklanması olayları bulunuyor. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren MİT mensupları ve Jandarma’yı tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Diyarbakır Lice’deki ‘KAHRAMANLAR-50’ operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Mücadele devam edecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Diyarbakır ’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-50” operasyonunda biri gri kategoride olmak üzere toplamda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Hainlerin tek tek nefeslerini keseceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz. Kahramanlarımızın kanları yerde kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Operasyon, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı’nın ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Operasyonda, komandolar, güvenlik korucu timleri ve J-SİHA desteğiyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Demhat Eylül kod adlı Hasip Şimşek ve Memo kod adlı Mehmet Akalan adlı teröristler silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Ayrıca, teröristlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen iki şüpheli de gözaltına alındı.

Terörist Hasip Şimşek’in katıldığı eylemler arasında Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bir grup terörist tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve Diyarbakır’ın Hani/Topçular Jandarma Krk.K.lığı sorumluluk alanında bir grup terörist tarafından yapılan silahlı saldırı bulunuyor.

Mehmet Akalan adlı teröristin katıldığı eylemler arasında ise Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde altı adet EYP atılma olayı, Diyarbakır/Yenişehir Şehitler Polis Merkezi Amirliği önünde bekleyen zırhlı polis aracına yönelik el bombası atılması ve tabanca ile ateş açılması, Diyarbakır/Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde Yenişehir Belediyesine ait aracın kundaklanması olayları bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren MİT mensupları ve Jandarma’yı tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.