,, ,

KAFES Operasyonlarıyla 420 Çete Çökertildi

Asayiş 01.02.2024 - 10:07, Güncelleme: 01.02.2024 - 10:07 8234+ kez okundu.
 

KAFES Operasyonlarıyla 420 Çete Çökertildi

2023’te İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın liderliğinde 420 organize suç çetesi çökertildi. Ulusal ve uluslararası suç örgütlerine karşı kararlılık vurgulandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen “ KAFES ” Operasyonları kapsamında toplamda 420 organize suç çetesinin çökertildiğini duyurdu. Bu çetelerin 11’i uluslararası, 14’ü ulusal, 56’sı bölgesel ve 339’u yerel düzeyde faaliyet gösteriyordu. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek tek adalete teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Çökertilen 420 organize suç çetesinin içerisinde 6’sı uluslararası, 2’si ulusal, 13’ü bölgesel ve 121’i yerel olmak üzere toplamda 142’si nitelikli silahlı organize suç çetesi olarak belirlendi. Suç örgütlerinin işlediği suçlarla ilgili sınıflandırmaya göre, 420 organize suç çetesinin 270’i organize suç, 128’i narkotik suç ve 22’si ise siber suç çetesi olarak tespit edildi. Bakan Yerlikaya, “Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.” dedi. Operasyonları düzenleyen kahraman polis ve jandarma teşkilatını tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayaklarına taş değdirmesin.” dileğinde bulundu. Yerlikaya, ülkenin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerinin enselerinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.
2023’te İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın liderliğinde 420 organize suç çetesi çökertildi. Ulusal ve uluslararası suç örgütlerine karşı kararlılık vurgulandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen “ KAFES ” Operasyonları kapsamında toplamda 420 organize suç çetesinin çökertildiğini duyurdu. Bu çetelerin 11’i uluslararası, 14’ü ulusal, 56’sı bölgesel ve 339’u yerel düzeyde faaliyet gösteriyordu.

Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek tek adalete teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çökertilen 420 organize suç çetesinin içerisinde 6’sı uluslararası, 2’si ulusal, 13’ü bölgesel ve 121’i yerel olmak üzere toplamda 142’si nitelikli silahlı organize suç çetesi olarak belirlendi.

Suç örgütlerinin işlediği suçlarla ilgili sınıflandırmaya göre, 420 organize suç çetesinin 270’i organize suç, 128’i narkotik suç ve 22’si ise siber suç çetesi olarak tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, “Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.” dedi.

Operasyonları düzenleyen kahraman polis ve jandarma teşkilatını tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayaklarına taş değdirmesin.” dileğinde bulundu.

Yerlikaya, ülkenin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerinin enselerinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.