,, ,

Kadir Savun Kimdir ?

Kimdir 10.10.2022 - 16:10, Güncelleme: 10.10.2022 - 16:12 6991+ kez okundu.
 

Kadir Savun Kimdir ?

Kadir Savun Kimdir ?
Kadir Savun Doğumu. 15 Ağustos 1926 Erzincan, Ölümü. 10 Ekim 1995 (69 yaşında) İstanbul. Erzincan ilinin İliç ilçesi Doruksaray köyünde doğdu. Babası emniyet görevlisiydi. Kabataş Erkek Lisesi'ne girdi. Ancak okulu yarıda bıraktı. Sinemaya 1940'lı yıllarda bir film şirketinde kamera asistanı olarak başladı. Kadir Savun İlerleyen dönemde Faruk Kenç'in yanında cast amirliği yaptı. Setlerde tanıştığı Suphi Kaner ile beraber Azim Film'i kurup yapımcılık da yapmaya başladı.400'ün üzerinde yapımda rol aldığı Yeşilçam'ın önde gelen karakter oyuncularından birisiydi. Kadir Savun Kanser teşhisi konduktan sonra tedavi parasını toplamak için İbrahim Tatlıses ve Osman Yağmurdereli bir yadım gecesi düzenlemiştir. Mezarı Feriköy Mezarlığı'ndadır.
Kadir Savun Kimdir ?
Kadir Savun Doğumu. 15 Ağustos 1926 Erzincan, Ölümü. 10 Ekim 1995 (69 yaşında) İstanbul. Erzincan ilinin İliç ilçesi Doruksaray köyünde doğdu. Babası emniyet görevlisiydi. Kabataş Erkek Lisesi'ne girdi. Ancak okulu yarıda bıraktı. Sinemaya 1940'lı yıllarda bir film şirketinde kamera asistanı olarak başladı. Kadir Savun İlerleyen dönemde Faruk Kenç'in yanında cast amirliği yaptı. Setlerde tanıştığı Suphi Kaner ile beraber Azim Film'i kurup yapımcılık da yapmaya başladı.400'ün üzerinde yapımda rol aldığı Yeşilçam'ın önde gelen karakter oyuncularından birisiydi.  Kadir Savun Kanser teşhisi konduktan sonra tedavi parasını toplamak için İbrahim Tatlıses ve Osman Yağmurdereli bir yadım gecesi düzenlemiştir.
Mezarı Feriköy Mezarlığı'ndadır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.