,, ,

Kadınların Gücü: Bahar Ay Çamaş, 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde Muhtarlık İçin Yarışıyor

Gündem 20.03.2024 - 10:45, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:48 3988+ kez okundu.
 

Kadınların Gücü: Bahar Ay Çamaş, 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde Muhtarlık İçin Yarışıyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, muhtar adayı Bahar Ay Çamaş’ı destekliyor. Çamaş, mahallesindeki değişimi hedefliyor.”
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor 1983 Sakarya Adapazarı doğumlu Bahar Ay Çamaş , 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. Lise mezunu, evli ve iki kız annesi olan Çamaş, aynı zamanda 2017’de Sakarya’nın ilk bayan otobüs şoförü oldu. Seçim zamanı adayların en tercih ettiği aza olarak aranmaktaydı. Çamaş, çevresinin teveccühü ve yapmış olduğu meslek sebebiyle şehirde tanınmış olmaktan dolayı muhtar adayı olmaya karar verdi. Bu süreçte ailesi ve çevresinden destek aldı. Karar verdikten sonra önce arkadaşlarıyla bir araya gelip yapılacaklar hakkında istişare yaptı, daha sonra sosyal hesaplar açıldı ve çalışmalara başlandı. Kadın muhtar olarak mahallesindeki unutulan komşuluk duygularını pekiştirmeyi, kadınların ürettiklerini pazarlayabilecekleri bir pazar kurmayı, kadın ve erkek spor salonu açmayı, okul bütçesine katkı sağlamak için okul bahçesini cemiyet için kiralamayı, bulunduğu bölgedeki sinemanın tekrar açılmasını, çocuklar için etüt merkezi kurmayı, halk ekmek zinciri oluşturmayı, toplu sünnet töreni düzenlemeyi ve baharın gelmesiyle mahallesinde yaz şenlikleri düzenlemeyi planlıyor. Çamaş, muhtar adayı olacak kadınlara, önce bilinçlenmelerini, yapacakları işin prosedürlerini öğrenmelerini, azalarını iyi seçmelerini, doğru strateji ve doğru sloganla başlamalarını, seçim sürecinde abartılı olmamalarını, her söylenene cevap vermek zorunda olmadıklarını, bazen gülümseyerek bakmanın yeterli olabileceğini, hoşgörülü ve anlayışlı olmalarını, birleştirici mesajlar vererek ilerlemelerini tavsiye ediyor. Çamaş, kadınların bir uğraşı olması gerektiğini, neye yetenekleri varsa onunla ilgilenmelerini, üreten kadın olmalarını öneriyor. Çünkü el attıkları her yerin çiçek gibi olacağını, renkleneceğini ve güzelleşeceğini belirtiyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, muhtar adayı Bahar Ay Çamaş’ı destekliyor. Çamaş, mahallesindeki değişimi hedefliyor.”

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor

1983 Sakarya Adapazarı doğumlu Bahar Ay Çamaş , 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. Lise mezunu, evli ve iki kız annesi olan Çamaş, aynı zamanda 2017’de Sakarya’nın ilk bayan otobüs şoförü oldu. Seçim zamanı adayların en tercih ettiği aza olarak aranmaktaydı.

Çamaş, çevresinin teveccühü ve yapmış olduğu meslek sebebiyle şehirde tanınmış olmaktan dolayı muhtar adayı olmaya karar verdi. Bu süreçte ailesi ve çevresinden destek aldı. Karar verdikten sonra önce arkadaşlarıyla bir araya gelip yapılacaklar hakkında istişare yaptı, daha sonra sosyal hesaplar açıldı ve çalışmalara başlandı.

Kadın muhtar olarak mahallesindeki unutulan komşuluk duygularını pekiştirmeyi, kadınların ürettiklerini pazarlayabilecekleri bir pazar kurmayı, kadın ve erkek spor salonu açmayı, okul bütçesine katkı sağlamak için okul bahçesini cemiyet için kiralamayı, bulunduğu bölgedeki sinemanın tekrar açılmasını, çocuklar için etüt merkezi kurmayı, halk ekmek zinciri oluşturmayı, toplu sünnet töreni düzenlemeyi ve baharın gelmesiyle mahallesinde yaz şenlikleri düzenlemeyi planlıyor.

Çamaş, muhtar adayı olacak kadınlara, önce bilinçlenmelerini, yapacakları işin prosedürlerini öğrenmelerini, azalarını iyi seçmelerini, doğru strateji ve doğru sloganla başlamalarını, seçim sürecinde abartılı olmamalarını, her söylenene cevap vermek zorunda olmadıklarını, bazen gülümseyerek bakmanın yeterli olabileceğini, hoşgörülü ve anlayışlı olmalarını, birleştirici mesajlar vererek ilerlemelerini tavsiye ediyor.

Çamaş, kadınların bir uğraşı olması gerektiğini, neye yetenekleri varsa onunla ilgilenmelerini, üreten kadın olmalarını öneriyor. Çünkü el attıkları her yerin çiçek gibi olacağını, renkleneceğini ve güzelleşeceğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.