,, ,

Kadın muhtarlığı için İstanbul'da eğitim ve farkındalık seferberliği

Gündem 08.01.2024 - 09:59, Güncelleme: 08.01.2024 - 09:59 4175+ kez okundu.
 

Kadın muhtarlığı için İstanbul'da eğitim ve farkındalık seferberliği

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, kadın muhtarların güçlenmesi ve sayılarının artması için ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!’ projesini yürütüyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’nın yürütücülüğünü yaptığı “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” başlıklı proje, İstanbul’da TÜMFED (Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu), İstanbul Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İstanbul Gedik Üniversitesi paydaşlığında gerçekleşiyor.   İstanbul genelindeki 962 mahallenin 145’inde kadın muhtar görev yapıyor. İstanbul’un kadın muhtar oranı sadece %15! Bağcılar , Bayrampaşa , Çatalca , Esenler , Sultangazi ve Tuzla ’da sadece birer kadın muhtar var. Adalar, Arnavutköy, Bahçelievler, Kağıthane ve Sultanbeyli’nde ise bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor.   İstanbul Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Eğitim Takvimi:   • Avrupa Yakası Kadın Muhtarlar (9 Ocak 2024, Salı - Metro Akademi, Yenikapı) • Avrupa Yakası Kadın Muhtar Adayları (11 Ocak 2024, Perşembe - Metro Akademi, Yenikapı) • Anadolu Yakası Kadın Muhtarlar (16 Ocak 2024, Salı - Müze Gazhane, Kadıköy) • Anadolu Yakası Kadın Muhtarları (18 Ocak 2024, Perşembe - Müze Gazhane, Kadıköy)   Detaylı bilgi ve başvuru formu: https://forms.gle/fyAM3rD8cz2fV6Yp7.    Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak olarak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin inşası için gereklilik olduğunu vurgulayan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.    Proje kapsamında;   ● kadın muhtar adaylarını teşvik etme,  ● kamuoyunda kadın muhtar konusunda farkındalık oluşturma, ● kadın muhtar seçilebilmesi için savunuculuk yapma, ● kapasite güçlendirme programları gerçekleştirme, ● ağ oluşturma  ● rehber hazırlama gibi çalışmalar yapılıyor. Türkiye genelinde 7 bölgede, 7 şehirde yürütülen bu projede; Marmara’da İstanbul, Ege’de İzmir, Akdeniz’de Antalya, Doğu Anadolu’da Van, Güneydoğu Anadolu’da Mardin, Karadeniz’de Amasya, İç Anadolu’da Kayseri illeri yer aldı. Proje kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve cinsiyet eşitliği gibi çok sayıda konuda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılıyor.   
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, kadın muhtarların güçlenmesi ve sayılarının artması için ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!’ projesini yürütüyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’nın yürütücülüğünü yaptığı “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” başlıklı proje, İstanbul’da TÜMFED (Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu), İstanbul Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İstanbul Gedik Üniversitesi paydaşlığında gerçekleşiyor.
 
İstanbul genelindeki 962 mahallenin 145’inde kadın muhtar görev yapıyor. İstanbul’un kadın muhtar oranı sadece %15! Bağcılar , Bayrampaşa , Çatalca , Esenler , Sultangazi ve Tuzla ’da sadece birer kadın muhtar var. Adalar, Arnavutköy, Bahçelievler, Kağıthane ve Sultanbeyli’nde ise bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor.
 
İstanbul Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Eğitim Takvimi:
 
• Avrupa Yakası Kadın Muhtarlar (9 Ocak 2024, Salı - Metro Akademi, Yenikapı)
• Avrupa Yakası Kadın Muhtar Adayları (11 Ocak 2024, Perşembe - Metro Akademi, Yenikapı)
• Anadolu Yakası Kadın Muhtarlar (16 Ocak 2024, Salı - Müze Gazhane, Kadıköy)
• Anadolu Yakası Kadın Muhtarları (18 Ocak 2024, Perşembe - Müze Gazhane, Kadıköy)
 
Detaylı bilgi ve başvuru formu: https://forms.gle/fyAM3rD8cz2fV6Yp7. 
 
Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak olarak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin inşası için gereklilik olduğunu vurgulayan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor. 
 
Proje kapsamında;
 
● kadın muhtar adaylarını teşvik etme, 
● kamuoyunda kadın muhtar konusunda farkındalık oluşturma,
● kadın muhtar seçilebilmesi için savunuculuk yapma,
● kapasite güçlendirme programları gerçekleştirme,
● ağ oluşturma 
● rehber hazırlama
gibi çalışmalar yapılıyor.
Türkiye genelinde 7 bölgede, 7 şehirde yürütülen bu projede; Marmara’da İstanbul, Ege’de İzmir, Akdeniz’de Antalya, Doğu Anadolu’da Van, Güneydoğu Anadolu’da Mardin, Karadeniz’de Amasya, İç Anadolu’da Kayseri illeri yer aldı. Proje kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve cinsiyet eşitliği gibi çok sayıda konuda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.