,, ,

Kadın Muhtar Adayı Özlem Özyurt: Hayalleri Gerçekleştirmenin Çabası İçinde

Gündem 18.03.2024 - 14:19, Güncelleme: 18.03.2024 - 14:19 4132+ kez okundu.
 

Kadın Muhtar Adayı Özlem Özyurt: Hayalleri Gerçekleştirmenin Çabası İçinde

Kadın muhtar adayı Özyurt, mahalle hizmetlerinde kadın hassasiyeti ve yenilikçi yaklaşımlarla fark yaratmayı hedefliyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , kadın muhtar adaylarına destek veriyor. Bu adaylardan biri de Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Özlem Özyurt . 1978 Erzurum doğumlu olan Özyurt, Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu, evli ve dört çocuk annesi. Özyurt, “Ben bir hayal kurdum tıpkı masallardaki gibi ve bu hayalimi gerçekleştirmenin çabası içerisine girdim.” diyor. Kendi ilçesinde hiç kadın muhtar olmaması onun dikkatini çekmiş. Türkiye’nin en kırsal alanlarında bile kadın muhtarlar varken, İstanbul gibi metropol bir şehirde, üstelik oldukça yüksek nüfusa sahip bir ilçede bu zamana kadar kadınlara bu hakkın tanınmaması ona “Neden bu kişi ben olmayayım?” dedirtmiş. Ailesiyle paylaştığında onlar da ona çok destek olmuş. Eşi en büyük destekçisi olmuş, çocukları ise birer asistan görevi üstlenmiş. Bütün çalışmalarını sahada kızı ile birlikte yürütmüş. Özyurt, kadın aday olarak fark yaratmayı planlıyor. “Mahallelerde yaşamın gerekleriyle hep kadınlar mücadele ediyor.” diyor ve ekliyor: “Anne olan kadın okulda, pazarda, parkta, ulaşımda, mahallede her alanda mahallenin konfor alanında olan hizmeti en sağlıklı şekilde elde etmesi için empati yaparak mahalleme çalışmalar yürütmek istiyorum. Bir kadın hassasiyeti, nezaketi ve merhameti ile hizmet etmek istiyorum.” Özyurt’un en büyük vaadi çalışmak ve üretmek. Yerinde sayan değil, yenilikçi olmayı amaçlıyor. Mahallesinde kadınlara yönelik eğitim ve sosyal kültürel alanda çok eksik olduğunu belirtiyor. Mahallesinde okuma yazması olmayan kadın oranının çok yüksek olduğunu ve evde ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev kadınları için istihdam kazandıracak çalışmalar yapmayı planlıyor. Özyurt, yerel siyasette yer almak isteyen kadınlara korkmamalarını, eğer gerçekten istiyorlarsa kendilerine inanmalarını ve bir insana bile faydalı olabilmenin verdiği o güzel huzuru yakalamak için bu yarışa çekinmeden girmelerini öneriyor. “Biz kadınlar, annelik vasfımızla bir insanı yetiştiriyoruz, onu sevgimizle, çabamızla büyütüp toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz. Biz zor olanı doğamız gereği zaten başarıyoruz. İçimizdeki gücü fark edebiliriz, o ışığı yakalayıp peşinden gittik mi her şeyi başarabiliriz.” diyor.
Kadın muhtar adayı Özyurt, mahalle hizmetlerinde kadın hassasiyeti ve yenilikçi yaklaşımlarla fark yaratmayı hedefliyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , kadın muhtar adaylarına destek veriyor. Bu adaylardan biri de Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Özlem Özyurt . 1978 Erzurum doğumlu olan Özyurt, Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu, evli ve dört çocuk annesi.

Özyurt, “Ben bir hayal kurdum tıpkı masallardaki gibi ve bu hayalimi gerçekleştirmenin çabası içerisine girdim.” diyor. Kendi ilçesinde hiç kadın muhtar olmaması onun dikkatini çekmiş. Türkiye’nin en kırsal alanlarında bile kadın muhtarlar varken, İstanbul gibi metropol bir şehirde, üstelik oldukça yüksek nüfusa sahip bir ilçede bu zamana kadar kadınlara bu hakkın tanınmaması ona “Neden bu kişi ben olmayayım?” dedirtmiş. Ailesiyle paylaştığında onlar da ona çok destek olmuş. Eşi en büyük destekçisi olmuş, çocukları ise birer asistan görevi üstlenmiş. Bütün çalışmalarını sahada kızı ile birlikte yürütmüş.

Özyurt, kadın aday olarak fark yaratmayı planlıyor. “Mahallelerde yaşamın gerekleriyle hep kadınlar mücadele ediyor.” diyor ve ekliyor: “Anne olan kadın okulda, pazarda, parkta, ulaşımda, mahallede her alanda mahallenin konfor alanında olan hizmeti en sağlıklı şekilde elde etmesi için empati yaparak mahalleme çalışmalar yürütmek istiyorum. Bir kadın hassasiyeti, nezaketi ve merhameti ile hizmet etmek istiyorum.” Özyurt’un en büyük vaadi çalışmak ve üretmek. Yerinde sayan değil, yenilikçi olmayı amaçlıyor. Mahallesinde kadınlara yönelik eğitim ve sosyal kültürel alanda çok eksik olduğunu belirtiyor. Mahallesinde okuma yazması olmayan kadın oranının çok yüksek olduğunu ve evde ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev kadınları için istihdam kazandıracak çalışmalar yapmayı planlıyor.

Özyurt, yerel siyasette yer almak isteyen kadınlara korkmamalarını, eğer gerçekten istiyorlarsa kendilerine inanmalarını ve bir insana bile faydalı olabilmenin verdiği o güzel huzuru yakalamak için bu yarışa çekinmeden girmelerini öneriyor. “Biz kadınlar, annelik vasfımızla bir insanı yetiştiriyoruz, onu sevgimizle, çabamızla büyütüp toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz. Biz zor olanı doğamız gereği zaten başarıyoruz. İçimizdeki gücü fark edebiliriz, o ışığı yakalayıp peşinden gittik mi her şeyi başarabiliriz.” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.