,, ,

Kadere Etki Etmek Mümkün Mü? Hangi Durumlar Kaderi Değiştirir?

Bilim 14.07.2023 - 10:20, Güncelleme: 14.07.2023 - 10:20 11663+ kez okundu.
 

Kadere Etki Etmek Mümkün Mü? Hangi Durumlar Kaderi Değiştirir?

Kadere Etki Etmek Mümkün Mü? Hangi Durumlar Kaderi Değiştirir?
Kadere etki etmek mümkün mü sorusuna cevap vermek için önce kaderin ne olduğunu tanımlamak gerekir. Kader , kişinin hayatındaki olayların ve durumların önceden belirlenmiş olmasıdır. Bazı inançlara göre kader, Tanrı’nın veya evrenin iradesidir ve değiştirilemez. Bazı inançlara göre ise kader, kişinin seçimlerinin ve eylemlerinin sonucudur ve değiştirilebilir. Kadere etki eden faktörler nelerdir? Bu sorunun da farklı kaynaklarda farklı cevapları vardır. Bazı kaynaklar kadere etki eden başlıca yedi faktör olduğunu söyler. Bunlar: Astrolojik etkilenme: Kişi doğduğu an gökyüzündeki objelerin konumundan etkilenmektedir. Hatta bu etkilenme dönemleri de kapsamaktadır. Aileden etkilenme: Ailesi kişinin yaşamını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Doğum yeri: Doğduğu ülke, şehir, semt gibi faktörler kişinin hayatını şekillendiren önemli unsurlardır. Evlendiği eşi: Evlilik hayatının kalitesi ve mutluluğu kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür. Çocuklarımız: Çocuk sahibi olmak veya olmamak, çocukların sayısı, cinsiyeti, sağlığı, karakteri gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür. İsimden etkilenme: İsminin anlamı, harfleri, heceleri, telaffuzu gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür. Genetik şifreler: Kişinin DNA’sında taşıdığı genetik özellikler, hastalıklar, yetenekler, zeka seviyesi gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür. Bazı kaynaklar ise kadere etki eden başka faktörler olduğunu söyler. Örneğin, aile dizimi terapisti ve psikolojik danışman Erdoğan Şemsiyeci’nin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda, kadere etki eden en önemli faktörün ataların kadersel etkisi olduğu söyleniyor. Aile dizimi yaklaşımına göre, kişi ailesinin tarihinde yaşanan olayların ve travmaların bilinçaltında taşıdığı enerjiyi devralır ve bu da hayatındaki sorunlara neden olur. Aile dizimi terapisi ile bu enerjiyi dönüştürmek ve kaderini değiştirmek mümkündür. Bu bilgiler ışığında kadere etki etmek mümkün mü sorusuna net bir cevap vermek zor. Belki de bu sorunun cevabı kişinin inancına, bakış açısına ve yaşam deneyimine göre değişir.
Kadere Etki Etmek Mümkün Mü? Hangi Durumlar Kaderi Değiştirir?

Kadere etki etmek mümkün mü sorusuna cevap vermek için önce kaderin ne olduğunu tanımlamak gerekir. Kader , kişinin hayatındaki olayların ve durumların önceden belirlenmiş olmasıdır. Bazı inançlara göre kader, Tanrı’nın veya evrenin iradesidir ve değiştirilemez. Bazı inançlara göre ise kader, kişinin seçimlerinin ve eylemlerinin sonucudur ve değiştirilebilir.

Kadere etki eden faktörler nelerdir? Bu sorunun da farklı kaynaklarda farklı cevapları vardır. Bazı kaynaklar kadere etki eden başlıca yedi faktör olduğunu söyler. Bunlar:

  • Astrolojik etkilenme: Kişi doğduğu an gökyüzündeki objelerin konumundan etkilenmektedir. Hatta bu etkilenme dönemleri de kapsamaktadır.
  • Aileden etkilenme: Ailesi kişinin yaşamını etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
  • Doğum yeri: Doğduğu ülke, şehir, semt gibi faktörler kişinin hayatını şekillendiren önemli unsurlardır.
  • Evlendiği eşi: Evlilik hayatının kalitesi ve mutluluğu kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür.
  • Çocuklarımız: Çocuk sahibi olmak veya olmamak, çocukların sayısı, cinsiyeti, sağlığı, karakteri gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür.
  • İsimden etkilenme: İsminin anlamı, harfleri, heceleri, telaffuzu gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür.
  • Genetik şifreler: Kişinin DNA’sında taşıdığı genetik özellikler, hastalıklar, yetenekler, zeka seviyesi gibi faktörler kişinin kaderini etkileyen önemli bir faktördür.

Bazı kaynaklar ise kadere etki eden başka faktörler olduğunu söyler. Örneğin, aile dizimi terapisti ve psikolojik danışman Erdoğan Şemsiyeci’nin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda, kadere etki eden en önemli faktörün ataların kadersel etkisi olduğu söyleniyor. Aile dizimi yaklaşımına göre, kişi ailesinin tarihinde yaşanan olayların ve travmaların bilinçaltında taşıdığı enerjiyi devralır ve bu da hayatındaki sorunlara neden olur. Aile dizimi terapisi ile bu enerjiyi dönüştürmek ve kaderini değiştirmek mümkündür.

Bu bilgiler ışığında kadere etki etmek mümkün mü sorusuna net bir cevap vermek zor. Belki de bu sorunun cevabı kişinin inancına, bakış açısına ve yaşam deneyimine göre değişir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.