,, ,

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Yemek 07.08.2023 - 12:57, Güncelleme: 07.08.2023 - 12:57 10610+ kez okundu.
 

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
Jalapeno biber turşusu , Meksika mutfağının sevilen bir lezzetidir. Bu turşu , acı jalapeno biberlerinden yapılır ve genellikle tacos, burritos ve enchiladas gibi yemeklerde kullanılır. Jalapeno biber turşusu, evde de kolayca yapılabilir. İşte jalapeno biber turşusu tarifi: Malzemeler: 1 pound jalapeno biber 1 su bardağı sirke 1 su bardağı su 1/2 su bardağı şeker 1/4 su bardağı tuz 10 adet karabiber 10 adet defne yaprağı 1 adet yıldız anason Yapılışı: Jalapeno biberleri yıkayın ve saplarını kesin. Bir tencereye sirke, su, şeker, tuz, karabiber, defne yaprağı ve yıldız anasonu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve jalapeno biberleri ekleyin. Biberleri tamamen kaplayacak şekilde karışımı dökün. Turşuyu oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Turşuyu buzdolabına koyun ve 1 hafta bekletin. Turşu hazırdır. Jalapeno biber turşusunu daha az acı hale getirmek için, biberleri kaynar suda 30 saniye bekletin ve ardından turşu karışımına ekleyin. Jalapeno biber turşusunu daha uzun süre saklamak için, turşuyu kavanozlara koyun ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Turşuyu buzdolabında saklayın.
Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Jalapeno biber turşusu , Meksika mutfağının sevilen bir lezzetidir. Bu turşu , acı jalapeno biberlerinden yapılır ve genellikle tacos, burritos ve enchiladas gibi yemeklerde kullanılır. Jalapeno biber turşusu, evde de kolayca yapılabilir. İşte jalapeno biber turşusu tarifi:

Malzemeler:

  • 1 pound jalapeno biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı tuz
  • 10 adet karabiber
  • 10 adet defne yaprağı
  • 1 adet yıldız anason

Yapılışı:

  1. Jalapeno biberleri yıkayın ve saplarını kesin.
  2. Bir tencereye sirke, su, şeker, tuz, karabiber, defne yaprağı ve yıldız anasonu ekleyin ve kaynatın.
  3. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve jalapeno biberleri ekleyin.
  4. Biberleri tamamen kaplayacak şekilde karışımı dökün.
  5. Turşuyu oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  6. Turşuyu buzdolabına koyun ve 1 hafta bekletin.
  7. Turşu hazırdır.

Jalapeno biber turşusunu daha az acı hale getirmek için, biberleri kaynar suda 30 saniye bekletin ve ardından turşu karışımına ekleyin.

Jalapeno biber turşusunu daha uzun süre saklamak için, turşuyu kavanozlara koyun ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Turşuyu buzdolabında saklayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.