,, ,

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları grevde

Gündem 31.07.2023 - 09:41, Güncelleme: 31.07.2023 - 09:51 2747+ kez okundu.
 

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları grevde

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları grevde
İzmir 'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve gitti. İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral , grevin haklı olduğunu belirterek, "Biz bu grev kararı almaktan üzgünüz ama başka çaremiz yok. Taleplerimiz haklı ve haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz." dedi. Grev , İzmir 'de toplu ulaşımda büyük bir aksamalara neden oldu. Metro ve tramvay seferleri durdurulurken, vatandaşlar belediye otobüslerine yöneldi. Otobüslerde yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşlar iş yerlerine geç kaldı. Grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları alternatif ulaşım araçlarını kullanmaya davet etti. Belediye, grevin sona ermesi için tarafları bir araya gelmeye çağırdı. Grev , İzmir 'de yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, grev nedeniyle iş yerlerine geç kalırken, bazı vatandaşlar da iş yerlerine gidemedi. Grevin bir an önce sona ermesi bekleniyor.
İzmir'de metro ve tramvay çalışanları grevde

İzmir 'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve gitti.

İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral , grevin haklı olduğunu belirterek, "Biz bu grev kararı almaktan üzgünüz ama başka çaremiz yok. Taleplerimiz haklı ve haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Grev , İzmir 'de toplu ulaşımda büyük bir aksamalara neden oldu. Metro ve tramvay seferleri durdurulurken, vatandaşlar belediye otobüslerine yöneldi. Otobüslerde yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşlar iş yerlerine geç kaldı.

Grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları alternatif ulaşım araçlarını kullanmaya davet etti. Belediye, grevin sona ermesi için tarafları bir araya gelmeye çağırdı.

Grev , İzmir 'de yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, grev nedeniyle iş yerlerine geç kalırken, bazı vatandaşlar da iş yerlerine gidemedi. Grevin bir an önce sona ermesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.