,, ,

İtalyanlar 17 Sayısını Neden Uğursuz Kabul Eder?

Gündem 03.08.2023 - 17:41, Güncelleme: 03.08.2023 - 17:41 3525+ kez okundu.
 

İtalyanlar 17 Sayısını Neden Uğursuz Kabul Eder?

İtalyanlar 17 Sayısını Neden Uğursuz Kabul Eder?
İtalyanlar, 17 sayısını uğursuz kabul eder. Bunun nedeni, 17 sayısının Latincedeki "ölümün sayısı" anlamına gelen "decemseptem" kelimesine benzemesidir. Ayrıca, 17 sayısının İsa Mesih'in çarmıha gerilmesinden bir gün önce Roma'da yakalanmasının tarihi olan 16 Mart ile ilişkilendirildiği de söylenir. İtalyanlar, 17 sayısını uğursuz kabul ettikleri için, 17 numaralı binayı inşa etmez, 17 numaralı otobüsü binmez ve 17 numaralı odayı tutmaz. Ayrıca, 17 numaralı bileti satın almaz ve 17 numaralı lotoyu oynamaz. 17 sayısının uğursuz olduğuna inanmak, İtalya'ya özgü bir durum değildir. Dünyanın birçok yerinde, 17 sayısı uğursuz kabul edilir. Örneğin, Çin'de 17 sayısı, "ölüm" anlamına gelen "si" kelimesine benzediği için uğursuz kabul edilir. Japonya'da ise 17 sayısı, "yıkım" anlamına gelen "shi" kelimesine benzediği için uğursuz kabul edilir. 17 sayısının uğursuz olduğuna inanmanın bilimsel bir dayanağı yoktur. Ancak, bu inanış, insanların yüzyıllardır sürdürdüğü bir gelenektir.
İtalyanlar 17 Sayısını Neden Uğursuz Kabul Eder?

İtalyanlar, 17 sayısını uğursuz kabul eder. Bunun nedeni, 17 sayısının Latincedeki "ölümün sayısı" anlamına gelen "decemseptem" kelimesine benzemesidir. Ayrıca, 17 sayısının İsa Mesih'in çarmıha gerilmesinden bir gün önce Roma'da yakalanmasının tarihi olan 16 Mart ile ilişkilendirildiği de söylenir.

İtalyanlar, 17 sayısını uğursuz kabul ettikleri için, 17 numaralı binayı inşa etmez, 17 numaralı otobüsü binmez ve 17 numaralı odayı tutmaz. Ayrıca, 17 numaralı bileti satın almaz ve 17 numaralı lotoyu oynamaz.

17 sayısının uğursuz olduğuna inanmak, İtalya'ya özgü bir durum değildir. Dünyanın birçok yerinde, 17 sayısı uğursuz kabul edilir. Örneğin, Çin'de 17 sayısı, "ölüm" anlamına gelen "si" kelimesine benzediği için uğursuz kabul edilir. Japonya'da ise 17 sayısı, "yıkım" anlamına gelen "shi" kelimesine benzediği için uğursuz kabul edilir.

17 sayısının uğursuz olduğuna inanmanın bilimsel bir dayanağı yoktur. Ancak, bu inanış, insanların yüzyıllardır sürdürdüğü bir gelenektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.