,, ,

İstanbul’un depreme karşı en riskli ilçeleri açıklandı

Gündem 02.03.2023 - 13:37, Güncelleme: 02.03.2023 - 13:37 4922+ kez okundu.
 

İstanbul’un depreme karşı en riskli ilçeleri açıklandı

İstanbul’un depreme karşı en riskli ilçeleri açıklandı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Olası bir depremde, İstanbul ne kadar hasar alacağı merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) raporuna göre 91 bin bina 7,5 büyüküğündeki bir depremde ağır veya çok ağır hasar alacak. Peki İstanbul’un zemini sağlam mı? İstanbul’da en dayanıklı, en sağlam yerler neresi, hangi ilçeler? İstanbul’un depreme dayanıklı ilçeleri neler? İSTANBUL AVRUPA YAKASI DEPREME DAYANIKLI İLÇELER Beyoğlu Beşiktaş Şişli Kağıthane Gaziosmanpaşa Esenler’in önemli bölümü Sultangazi Başakşehir ’in büyük bölümü Sarıyer ’in sahilden uzak bulunan bir bölümü Arnavutköy Maslak Alibeyköy Kemerburgaz – Göktürk İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA DEPREME EN DAYANIKLI İLÇELER Sultanbeyli Beykoz’un kıyıdan uzak yüksek bölgeleri Maltepe’nin kıyıdan uzak bir bölümü Çekmeköy EN RİSKLİ İLÇELER Maltepe Pendik Kartal (Bu ilçelerin sahil kesimleri iyi değil, iç kesimleri iyi.) ZEMİNİ EN KÖTÜ İLÇELER Büyükçekmece Küçükçekmece Avcılar Zeytinburnu Esenler Bağcılar Fatih Beylikdüzü Bakırköy Güngören Esenyurt
İstanbul’un depreme karşı en riskli ilçeleri açıklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Olası bir depremde, İstanbul ne kadar hasar alacağı merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) raporuna göre 91 bin bina 7,5 büyüküğündeki bir depremde ağır veya çok ağır hasar alacak.

Peki İstanbul’un zemini sağlam mı? İstanbul’da en dayanıklı, en sağlam yerler neresi, hangi ilçeler? İstanbul’un depreme dayanıklı ilçeleri neler?

İSTANBUL AVRUPA YAKASI DEPREME DAYANIKLI İLÇELER

Beyoğlu
Beşiktaş
Şişli
Kağıthane
Gaziosmanpaşa
Esenler’in önemli bölümü
Sultangazi
Başakşehir ’in büyük bölümü
Sarıyer ’in sahilden uzak bulunan bir bölümü
Arnavutköy
Maslak
Alibeyköy
Kemerburgaz – Göktürk


İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA DEPREME EN DAYANIKLI İLÇELER

Sultanbeyli
Beykoz’un kıyıdan uzak yüksek bölgeleri
Maltepe’nin kıyıdan uzak bir bölümü
Çekmeköy


EN RİSKLİ İLÇELER

Maltepe
Pendik
Kartal (Bu ilçelerin sahil kesimleri iyi değil, iç kesimleri iyi.)


ZEMİNİ EN KÖTÜ İLÇELER

Büyükçekmece
Küçükçekmece
Avcılar
Zeytinburnu
Esenler
Bağcılar
Fatih
Beylikdüzü
Bakırköy
Güngören
Esenyurt

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.