,, ,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yeni Yıl Konserleri ile sanatseverleri büyüledi

Kültür-Sanat 30.12.2023 - 09:44, Güncelleme: 30.12.2023 - 09:44 23492+ kez okundu.
 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yeni Yıl Konserleri ile sanatseverleri büyüledi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2024 Yeni Yıl Konserleri’ni sanatseverlerle buluşturdu. Unutulmaz bir şölen sunuldu.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 2024 yılını kutladığı “ Yeni Yıl Konserleri”nin ilki Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluştu. İDOB ; Orkestra, koro ve solist sanatçılarının sahnede olduğu konserde; dünya opera repertuvarının sevilen opera, operetlerinden bölümler ve yine sevilen marşlar, polkalar seslendirildi… Rossini’nin ‘Guillaume Tell’, La Cenerentola(Külkedisi), Il Barbiere di Siviglia (Sevil Berberi); Bizet’nin Les Pêcheurs de Perles (İnci Avcısı); Dvořák’ın Rusalka; Donizetti’nin La Fille du Régiment (Alayın Kızı); Lehár’ın Die Lustige Witwe (Şen Dul), Giuditta; Strauss’un Die Fledermaus (Yarasa); Offenbach’ın La Belle Hélène (Güzel Helen); Kálmán’ın Die Csárdásfürstin (Çardaş Prensesi) eserlerinden aryalar ve sürpriz parçalar ile unutulmaz bir şölen sunuldu… İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı  İbrahim Yazıcı’nın yönettiği konserde, İDOB Korosu’nu ise Volkan Akkoç yönetti. Konserlerde solistler; Esra Abacioğlu Akcan , Nazlı Deniz Süren , Nesrin Gönüldağ ,  Barbora Hitay , Burak Dabakoğlu ve Burak Kul sahnedeydiler. Yeni Yıl Konseleri; 30 Aralık 2023 tarihinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde; 2 Ocak 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi - Tiyatro Sahnesi’nde  seyirciler ile buluşmaya devam edecek.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2024 Yeni Yıl Konserleri’ni sanatseverlerle buluşturdu. Unutulmaz bir şölen sunuldu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 2024 yılını kutladığı “ Yeni Yıl Konserleri”nin ilki Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluştu. İDOB ; Orkestra, koro ve solist sanatçılarının sahnede olduğu konserde; dünya opera repertuvarının sevilen opera, operetlerinden bölümler ve yine sevilen marşlar, polkalar seslendirildi…

Rossini’nin ‘Guillaume Tell’, La Cenerentola(Külkedisi), Il Barbiere di Siviglia (Sevil Berberi); Bizet’nin Les Pêcheurs de Perles (İnci Avcısı); Dvořák’ın Rusalka; Donizetti’nin La Fille du Régiment (Alayın Kızı); Lehár’ın Die Lustige Witwe (Şen Dul), Giuditta; Strauss’un Die Fledermaus (Yarasa); Offenbach’ın La Belle Hélène (Güzel Helen); Kálmán’ın Die Csárdásfürstin (Çardaş Prensesi) eserlerinden aryalar ve sürpriz parçalar ile unutulmaz bir şölen sunuldu…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı  İbrahim Yazıcı’nın yönettiği konserde, İDOB Korosu’nu ise Volkan Akkoç yönetti.

Konserlerde solistler; Esra Abacioğlu Akcan , Nazlı Deniz Süren , Nesrin Gönüldağ ,   Barbora Hitay , Burak Dabakoğlu ve Burak Kul sahnedeydiler.

Yeni Yıl Konseleri; 30 Aralık 2023 tarihinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde; 2 Ocak 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi - Tiyatro Sahnesi’nde  seyirciler ile buluşmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.