,, ,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 15. Yılında Diva Leyla Gencer’i Anıyor

Kültür-Sanat 06.05.2023 - 10:24, Güncelleme: 06.05.2023 - 10:29 31109+ kez okundu.
 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 15. Yılında Diva Leyla Gencer’i Anıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 15. Yılında Diva Leyla Gencer’i Anıyor
İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 20. yüzyılın en önemli sopranolarından birisi olarak tanınınan Leyla Gencer ’i,  ölümünün 15. Yılında anıyor. 9 Mayıs 2023 akşamı gerçekleşecek konser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde.             Batı ülkelerinde "La Diva Turca", "La Gencer", "La Regina" olarak ün yapan Gencer; Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago gibi birçok şehirde sahneye çıkmıştır. Soprano Leyla Gencer, unutulmaz operaların karakterleri olan;  Lucia, Norma, Lady Macbeth, Queen Elizabeth, Floria Tosca, Lucrezia, Madam Butterfly,  Alceste,  Aida , Violetta ve Leonora’ya uzun yıllar hayat vermiştir. Seçkin opera sahnelerinde ve resitallerde hayranlık uyandırmış ve opera repertuvarı 23 bestecinin 72 yapıtını kapsamıştır. Konser programında; Mozart’ın, Figaro'nun Düğünü, Sihirli Flüt; Verdi’nin La Forza del Destino, Don Carlo ,Maskeli Balo, Aida, I Vespri Siciliani ; Rossini’nin Sevil Berberi; Donizetti’nin Anna Bolena; Bellini’nin Norma;  Massenet’in Manon;   Mascagni’nin Cavalleria Rusticana; Saint-Saëns’in Samson ile Dalila operalarından aryalar seslendirilecek. Konserin solistleri; Esra Abacıoğlu Akcan , Perihan N.Artan, Aylin Ateş , Aslı Ayan , Jaklin Çarkçı , Evren Ekşi , Anna Sirel Y. Etyemez, Nesrin Gönüldağ , Gülbin Günay , Otilia İpek , Nazlı Deniz Süren, Hande Soner Ürben ve Evren Işık Yasemin,  Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde sahnede olacaklar. 9 Mayıs 2023 Salı Saat 20:00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi    
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 15. Yılında Diva Leyla Gencer’i Anıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 20. yüzyılın en önemli sopranolarından birisi olarak tanınınan Leyla Gencer ’i,  ölümünün 15. Yılında anıyor. 9 Mayıs 2023 akşamı gerçekleşecek konser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde.

            Batı ülkelerinde "La Diva Turca", "La Gencer", "La Regina" olarak ün yapan Gencer; Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago gibi birçok şehirde sahneye çıkmıştır. Soprano Leyla Gencer, unutulmaz operaların karakterleri olan;  Lucia, Norma, Lady Macbeth, Queen Elizabeth, Floria Tosca, Lucrezia, Madam Butterfly,  Alceste,  Aida , Violetta ve Leonora’ya uzun yıllar hayat vermiştir. Seçkin opera sahnelerinde ve resitallerde hayranlık uyandırmış ve opera repertuvarı 23 bestecinin 72 yapıtını kapsamıştır.

Konser programında; Mozart’ın, Figaro'nun Düğünü, Sihirli Flüt; Verdi’nin La Forza del Destino, Don Carlo ,Maskeli Balo, Aida, I Vespri Siciliani ; Rossini’nin Sevil Berberi; Donizetti’nin Anna Bolena; Bellini’nin Norma;  Massenet’in Manon;   Mascagni’nin Cavalleria Rusticana; Saint-Saëns’in Samson ile Dalila operalarından aryalar seslendirilecek.

Konserin solistleri; Esra Abacıoğlu Akcan , Perihan N.Artan, Aylin Ateş , Aslı Ayan , Jaklin Çarkçı , Evren Ekşi , Anna Sirel Y. Etyemez, Nesrin Gönüldağ , Gülbin Günay , Otilia İpek , Nazlı Deniz Süren, Hande Soner Ürben ve Evren Işık Yasemin,  Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde sahnede olacaklar.

9 Mayıs 2023 Salı Saat 20:00

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.