,, ,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Ulusal Müziğimiz" konser serisinde Türk Beşleri'ni anacak

Kültür-Sanat 05.01.2024 - 09:21, Güncelleme: 05.01.2024 - 09:21 23706+ kez okundu.
 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Ulusal Müziğimiz" konser serisinde Türk Beşleri'ni anacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Ulusal Müziğimiz’ konser serisi, Türk Beşleri’ne saygı niteliği taşıyor.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi ’nin “Ulusal Müziğimiz” konser serisi, hem ulusal çok sesli müziğin değerleri olan hem de Türk Beşleri olarak anılan Cumhuriyet’in yetiştirdiği Türk bestecilerine saygı niteliği taşıyor… ULUSAL MÜZİĞİMİZ - “Ahmed Adnan Saygun & Necil Kazım Akses ” Konser serisinin ilk konseri, Cumhuriyet ve beraberinde getirdiği şartlar çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir ısrarla üzerinde durduğu çağdaşlaşma çabası ile oluşturulan “Türk Beşleri”nin temsilcilerinden “Ahmed Adnan Saygun & Necil Kazım Akses” ile gerçekleştiriliyor.              9 ve 27 Ocak 2024 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek konserlerde; Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazım Akses’in besteleri solistler soprano Esra Abacioğlu Akcan ve bas Zafer Erdaş tarafından piyanoda Fügen Yiğitgil eşliğinde seslendirilecek. ULUSAL MÜZİĞİMİZ - “Nevit Kodallı”             Konser serisinin ikinci konseri, Cumhuriyet’in yetiştirmiş olduğu en önemli bestecilerden olan ve Devlet Sanatçısı ünvanı ile onurlandırılmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e taşındığı dönemde seslendirilen Atatürk Oratoryosu’nun bestecisi “Nevit Kodallı” ile devam ediyor. 17 Ocak ve 2 Şubat 2024 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek konserlerde; Nevit Kodallı’nın besteleri, solistler soprano Nazlı Deniz Süren, ve tenor Berk Dalkılıç ve bariton Önay Günay tarafından piyanoda Murat Kodallı eşliğinde seslendirilecek.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Ulusal Müziğimiz’ konser serisi, Türk Beşleri’ne saygı niteliği taşıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ’nin “Ulusal Müziğimiz” konser serisi, hem ulusal çok sesli müziğin değerleri olan hem de Türk Beşleri olarak anılan Cumhuriyet’in yetiştirdiği Türk bestecilerine saygı niteliği taşıyor…

ULUSAL MÜZİĞİMİZ - “ Ahmed Adnan Saygun & Necil Kazım Akses

Konser serisinin ilk konseri, Cumhuriyet ve beraberinde getirdiği şartlar çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir ısrarla üzerinde durduğu çağdaşlaşma çabası ile oluşturulan “Türk Beşleri”nin temsilcilerinden “ Ahmed Adnan Saygun & Necil Kazım Akses” ile gerçekleştiriliyor. 

            9 ve 27 Ocak 2024 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek konserlerde; Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazım Akses’in besteleri solistler soprano Esra Abacioğlu Akcan ve bas Zafer Erdaş tarafından piyanoda Fügen Yiğitgil eşliğinde seslendirilecek.

ULUSAL MÜZİĞİMİZ - “Nevit Kodallı”

            Konser serisinin ikinci konseri, Cumhuriyet’in yetiştirmiş olduğu en önemli bestecilerden olan ve Devlet Sanatçısı ünvanı ile onurlandırılmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e taşındığı dönemde seslendirilen Atatürk Oratoryosu’nun bestecisi “Nevit Kodallı” ile devam ediyor.

17 Ocak ve 2 Şubat 2024 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek konserlerde; Nevit Kodallı’nın besteleri, solistler soprano Nazlı Deniz Süren, ve tenor Berk Dalkılıç ve bariton Önay Günay tarafından piyanoda Murat Kodallı eşliğinde seslendirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.