,, ,

Isparta'da Stajyer Öğrencilerin İş Güvenliği Tedbirleri Denetime Tabi Tutulacak

Gündem 21.02.2024 - 12:06, Güncelleme: 21.02.2024 - 12:06 3085+ kez okundu.
 

Isparta'da Stajyer Öğrencilerin İş Güvenliği Tedbirleri Denetime Tabi Tutulacak

Isparta’da stajyer öğrencilerin iş yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca iş sağlığı ve güvenliği denetimine tabi olacak
Milli Eğitim Bakanlığı 'nın genelgesi uyarınca Isparta 'da iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak. Isparta Valiliği'nde Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler ve alınacak tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genelgesi ele alındı. Genelgeye göre, iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak. Denetimler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek. Denetimlerde, iş yerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygunluğu, stajyer öğrencilerin iş ekipmanlarını kullanırken gerekli eğitimi alıp almadıkları, iş yerinde risk değerlendirmesi yapılıp yapılmadığı ve stajyer öğrencilerin bu risklere karşı korunmak için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı kontrol edilecek. Toplantıda ayrıca, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Vali Aydın Baruş, stajyer öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Stajyer öğrencilerimiz, iş yerlerinde herhangi bir kaza veya meslek hastalığı ile karşılaşmamalıdır. Bu nedenle, iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uyması ve stajyer öğrencilerin bu konuda gerekli eğitimi alması büyük önem taşımaktadır." dedi. Baruş, denetimlerin titizlikle yürütüleceğini ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uymayan iş yerlerine gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.
Isparta’da stajyer öğrencilerin iş yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca iş sağlığı ve güvenliği denetimine tabi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın genelgesi uyarınca Isparta 'da iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak.

Isparta Valiliği'nde Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler ve alınacak tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genelgesi ele alındı. Genelgeye göre, iş yeri eğitimi alan stajyer öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak. Denetimler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek.

Denetimlerde, iş yerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygunluğu, stajyer öğrencilerin iş ekipmanlarını kullanırken gerekli eğitimi alıp almadıkları, iş yerinde risk değerlendirmesi yapılıp yapılmadığı ve stajyer öğrencilerin bu risklere karşı korunmak için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı kontrol edilecek.

Toplantıda ayrıca, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Vali Aydın Baruş, stajyer öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Stajyer öğrencilerimiz, iş yerlerinde herhangi bir kaza veya meslek hastalığı ile karşılaşmamalıdır. Bu nedenle, iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uyması ve stajyer öğrencilerin bu konuda gerekli eğitimi alması büyük önem taşımaktadır." dedi.

Baruş, denetimlerin titizlikle yürütüleceğini ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uymayan iş yerlerine gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.