,, ,

Isparta Valiliğinden Açıklama: Yurtta Kalan Öğrencilerde Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Gündem 29.12.2023 - 15:32, Güncelleme: 29.12.2023 - 15:32 2711+ kez okundu.
 

Isparta Valiliğinden Açıklama: Yurtta Kalan Öğrencilerde Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Isparta’da bir öğrenci yurdunda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 266 öğrenci hastaneye başvurdu. Tüm öğrenciler tedavi edildi ve durumları iyi.
Isparta Valiliği , Yalvaç ilçesindeki bir öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurmasıyla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, 28 Aralık 2023 tarihinde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yalvaç A-B-C bloklarda kalan öğrencilerden; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerle Yalvaç Devlet Hastanesine 29 Aralık 2023 saat 10:00 itibarıyla toplam 266 başvuru yapıldığı belirtildi. Açıklamada, hastanelere başvuran öğrencilerin tamamının acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek yurtlarına gönderildiği kaydedildi. Hastanelere müracaat eden öğrencilerin şikayetlerine sebebiyet veren sağlık sorunlarının 28 Aralık 2023 tarihinde yedikleri akşam yemeğindeki gıdalardan kaynaklanmış olabileceğini ifade ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alınmıştır. Konu ile ilgili olarak; Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmektedir." Açıklamada, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.
Isparta’da bir öğrenci yurdunda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 266 öğrenci hastaneye başvurdu. Tüm öğrenciler tedavi edildi ve durumları iyi.

Isparta Valiliği , Yalvaç ilçesindeki bir öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, 28 Aralık 2023 tarihinde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yalvaç A-B-C bloklarda kalan öğrencilerden; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerle Yalvaç Devlet Hastanesine 29 Aralık 2023 saat 10:00 itibarıyla toplam 266 başvuru yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, hastanelere başvuran öğrencilerin tamamının acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek yurtlarına gönderildiği kaydedildi.

Hastanelere müracaat eden öğrencilerin şikayetlerine sebebiyet veren sağlık sorunlarının 28 Aralık 2023 tarihinde yedikleri akşam yemeğindeki gıdalardan kaynaklanmış olabileceğini ifade ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alınmıştır.

Konu ile ilgili olarak; Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmektedir."

Açıklamada, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.