,, ,

İspanya, Çin'in kontrolden çıkan roketinden dolayı hava sahasını 1 saat kapattı

Gündem 04.11.2022 - 17:55, Güncelleme: 04.11.2022 - 17:55 3607+ kez okundu.
 

İspanya, Çin'in kontrolden çıkan roketinden dolayı hava sahasını 1 saat kapattı

İspanya, Çin'in kontrolden çıkan roketinden dolayı hava sahasını 1 saat kapattı
Çin 'in kontrolden çıkan ve sonrasında Pasifik Okyanusu 'na düşen roketinden dolayı İspanya 'nın hava sahasını kısmi olarak yaklaşık 1 saat kapattığı bildirildi. Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu uzay istasyonuna laboratuvar modülünü taşıyan Long March 5B roketinin kontrolden çıkması üzerine, İspanya'nın kuzeyindeki Aragon ve Navarra ile doğusundaki Katalonya ile Balear Adaları 'nda hava sahaları 08.38 ve 09.38 saatleri arasında kapatıldı. Hava sahasının kısmi olarak kapatılması kararının Ulusal Güvenlik Departmanınca alındığı belirtildi. Katalonya , Balear Adaları , Aragon ve Navarra 'daki havaalanlarında uçakların iniş ve kalkışının yaklaşık 1 saat süreyle durdurulması İspanya'da sosyal medyada alay konusu oldu. Kontrolden çıkan 23 tonluk roket Pasifik Okyanusu 'na düştü.
İspanya, Çin'in kontrolden çıkan roketinden dolayı hava sahasını 1 saat kapattı

Çin 'in kontrolden çıkan ve sonrasında Pasifik Okyanusu 'na düşen roketinden dolayı İspanya 'nın hava sahasını kısmi olarak yaklaşık 1 saat kapattığı bildirildi.

Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu uzay istasyonuna laboratuvar modülünü taşıyan Long March 5B roketinin kontrolden çıkması üzerine, İspanya'nın kuzeyindeki Aragon ve Navarra ile doğusundaki Katalonya ile Balear Adaları 'nda hava sahaları 08.38 ve 09.38 saatleri arasında kapatıldı.

Hava sahasının kısmi olarak kapatılması kararının Ulusal Güvenlik Departmanınca alındığı belirtildi.

Katalonya , Balear Adaları , Aragon ve Navarra 'daki havaalanlarında uçakların iniş ve kalkışının yaklaşık 1 saat süreyle durdurulması İspanya'da sosyal medyada alay konusu oldu.

Kontrolden çıkan 23 tonluk roket Pasifik Okyanusu 'na düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.