,, ,

İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı Sona Erdi

Gündem 03.01.2024 - 10:26, Güncelleme: 03.01.2024 - 10:26 2850+ kez okundu.
 

İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı Sona Erdi

İsveç ICLD’nin düzenlediği İnsan Hakları Temelli Yaklaşım Programı tamamlandı. Amasra Belediyesi, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme projesiyle katıldı
“İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı” Sona Erdi! Ayşe Kaşıkırık İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) tarafından yürütülen “İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı” tamamlandı.  Programa beş farklı ülkeden toplam dokuz belediye katıldı: Türkiye (Amasra ve İzmir Büyükşehir), Ukrayna (Kopychyntsi, Kamianets-Podilskyi ve Nekhvoroshcha), Bosna-Hersek (Ilidža), Gürcistan (Gori ve Mtsketa), Arnavutluk (Tiran). Proje ekipleri 18 ay boyunca dört farklı program ile (İzmir, Tiran, İsveç ve Bosna-Hersek) yerelde eşitlik, katılım, insan hakları ve kapsayıcılık odağında bir dizi eğitim aldı. Aynı zamanda, çok sayıda sivil toplum kuruluşunu ve belediyeyi yerinde ziyaret etti.  Programa Amasra Belediyesi, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile hayata geçirdiği “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” projesi ile katıldı. Bu proje kapsamında hazırlanan ‘Belediyelerde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme için El Kitabı’nın İngilizcesi Saraybosna’daki kapanış programında tanıtıldı. Bu el kitabı, Amasra Belediyesi’nde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusunda uzun soluklu bir kapasite artırımına katkıda bulunması ve yerel savunuculuk aracı olarak kullanılması için hazırlandı. Bu rehber kitabın belediyelerde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme uygulamalarının yaygınlaşmasına ve kurumsallaşmasına katkı sunmasını diliyoruz.  Belediyelerde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme için El Kitabı’na buradan erişilebilir: https://www.esitlikvekapsayicilikagi.org/raporlar/.
İsveç ICLD’nin düzenlediği İnsan Hakları Temelli Yaklaşım Programı tamamlandı. Amasra Belediyesi, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme projesiyle katıldı

“İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı” Sona Erdi!

Ayşe Kaşıkırık


İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) tarafından yürütülen “İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı” tamamlandı. 

Programa beş farklı ülkeden toplam dokuz belediye katıldı: Türkiye (Amasra ve İzmir Büyükşehir), Ukrayna (Kopychyntsi, Kamianets-Podilskyi ve Nekhvoroshcha), Bosna-Hersek (Ilidža), Gürcistan (Gori ve Mtsketa), Arnavutluk (Tiran).

Proje ekipleri 18 ay boyunca dört farklı program ile (İzmir, Tiran, İsveç ve Bosna-Hersek) yerelde eşitlik, katılım, insan hakları ve kapsayıcılık odağında bir dizi eğitim aldı. Aynı zamanda, çok sayıda sivil toplum kuruluşunu ve belediyeyi yerinde ziyaret etti. 

Programa Amasra Belediyesi, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile hayata geçirdiği “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” projesi ile katıldı. Bu proje kapsamında hazırlanan ‘Belediyelerde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme için El Kitabı’nın İngilizcesi Saraybosna’daki kapanış programında tanıtıldı. Bu el kitabı, Amasra Belediyesi’nde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusunda uzun soluklu bir kapasite artırımına katkıda bulunması ve yerel savunuculuk aracı olarak kullanılması için hazırlandı.

Bu rehber kitabın belediyelerde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme uygulamalarının yaygınlaşmasına ve kurumsallaşmasına katkı sunmasını diliyoruz. 

Belediyelerde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme için El Kitabı’na buradan erişilebilir: https://www.esitlikvekapsayicilikagi.org/raporlar/.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.