,, ,

Ercan Kesal kimdir?

Kimdir 10.09.2022 - 22:31, Güncelleme: 10.09.2022 - 22:35 9696+ kez okundu.
 

Ercan Kesal kimdir?

Bütün yazdıklarımın kaynağı deneyimlerimden başkası değildir. Diyor başarılı oyuncu Ercan Kesal peki Ercan Kesal kimdir?
Ercan Kesal 12 Eylül 1959 tarihinde Avanos'ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Avanos'ta lise öğrenimini Niğde ve Nevşehir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ege Üniversitesi Diş hekimliği fakültesi'nde okudu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. Keskin Devlet Hastanesi, Balâ ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Ercan Kesal Daha sonra özel sektörde çalıştı. Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde "en iyi senaryo" dalında ödüle aday gösterildi. Ercan Kesal "Peri Gazozu" (2013), "Nasipse Adayız" (2015), "Cin Aynası" (2016), "Bozkırda Bir Gece Yarısı" (2017) ve "Aslında..." (2017) kitapları İletişim Yayınları tarafından, "Evvel Zaman" (2014) kitabı ise İthaki Yayınları tarafından yayımlandı Haber : Melek Gözen
Bütün yazdıklarımın kaynağı deneyimlerimden başkası değildir. Diyor başarılı oyuncu Ercan Kesal peki Ercan Kesal kimdir?

Ercan Kesal 12 Eylül 1959 tarihinde Avanos'ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Avanos'ta lise öğrenimini Niğde ve Nevşehir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ege Üniversitesi Diş hekimliği fakültesi'nde okudu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. Keskin Devlet Hastanesi, Balâ ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Ercan Kesal Daha sonra özel sektörde çalıştı. Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde "en iyi senaryo" dalında ödüle aday gösterildi.  Ercan Kesal "Peri Gazozu" (2013), "Nasipse Adayız" (2015), "Cin Aynası" (2016), "Bozkırda Bir Gece Yarısı" (2017) ve "Aslında..." (2017) kitapları İletişim Yayınları tarafından, "Evvel Zaman" (2014) kitabı ise İthaki Yayınları tarafından yayımlandı

Haber : Melek Gözen

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.