,, ,

Esra Erol'un Videosu Dolandırıcıların Yeni Hedefi Oldu

Gündem 13.01.2024 - 10:01, Güncelleme: 13.01.2024 - 10:01 3751+ kez okundu.
 

Esra Erol'un Videosu Dolandırıcıların Yeni Hedefi Oldu

“Esra Erol, yapay zeka ile seslendirilen videoyla dolandırıcılık girişimine maruz kaldı. Yasal işlemler başlatıldı, halk uyarıldı.
Ünlü sunucu Esra Erol , dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Erol'un daha önce çektiği bir videosu, yapay zeka yöntemiyle seslendirilerek insanların kandırılmasına yönelik bir dolandırıcılık girişimine maruz kaldı. Olayın farkına varan Esra Erol hemen yasal yollara başvurdu. Esra Erol "Oltalama Yöntemiyle Dolandırıcılığa İtibar Etmeyin" Esra Erol Instagram hesabından dolandırıcıların hazırladığı görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaştı. Yapay zeka yöntemiyle konuşmasının değiştirildiğini öğrenen Erol, insanları uyararak "Oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimlerine itibar etmeyin" mesajını verdi. Avukat Hülya Kuran: "Yasal İşlemler Başlatıldı" Esra Erol 'un avukatı Hülya Kuran, konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları belirtti: "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz." Dolandırıcılık girişimleriyle mücadele eden Esra Erol ve avukatı, suç teşkil eden bu duruma karşı hukuki süreç başlatarak kamuoyunu bilgilendirdi.
“Esra Erol, yapay zeka ile seslendirilen videoyla dolandırıcılık girişimine maruz kaldı. Yasal işlemler başlatıldı, halk uyarıldı.

Ünlü sunucu Esra Erol , dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Erol'un daha önce çektiği bir videosu, yapay zeka yöntemiyle seslendirilerek insanların kandırılmasına yönelik bir dolandırıcılık girişimine maruz kaldı. Olayın farkına varan Esra Erol hemen yasal yollara başvurdu.

Esra Erol "Oltalama Yöntemiyle Dolandırıcılığa İtibar Etmeyin"

Esra Erol Instagram hesabından dolandırıcıların hazırladığı görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaştı. Yapay zeka yöntemiyle konuşmasının değiştirildiğini öğrenen Erol, insanları uyararak "Oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimlerine itibar etmeyin" mesajını verdi.

Avukat Hülya Kuran: "Yasal İşlemler Başlatıldı"

Esra Erol 'un avukatı Hülya Kuran, konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları belirtti: "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz."

Dolandırıcılık girişimleriyle mücadele eden Esra Erol ve avukatı, suç teşkil eden bu duruma karşı hukuki süreç başlatarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.