,, ,

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Kimdir 04.01.2024 - 15:42, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:42 5451+ kez okundu.
 

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?
Zehra Taşkesenlioğlu Ban , 1972 yılında Erzurum'da doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında Refah Partisi'nde il kadın kolları başkanı olarak siyasete başladı. 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) listesinden Erzurum milletvekili seçildi. 25, 26 ve 27. dönem AK Parti Erzurum milletvekili olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde aday gösterilmedi. Zehra Taşkesenlioğlu , evli ve iki çocuk annesidir. Siyasi kariyeri boyunca, TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı, İletişim Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-İsviçre Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Zehra Taşkesenlioğlu , uluslararası alanda da aktif bir rol oynamaktadır. Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) Üyesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Parlamento Asamblesi (İİT PA) Üyesidir. Zehra Taşkesenlioğlu , AK Parti'nin kadın siyasetçilerinden biridir. Parti içinde ve dışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2023 genel seçimlerinde aday gösterilmemesi, bazı çevrelerde tartışmalara neden oldu. Taşkesenlioğlu, aday gösterilmemesinin gerekçesini, AK Parti'nin yeni bir kadrolaşma politikası izlemesiyle açıkladı. Taşkesenlioğlu, siyasete devam edeceğini açıklamıştır.
Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Zehra Taşkesenlioğlu Ban , 1972 yılında Erzurum'da doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

1995 yılında Refah Partisi'nde il kadın kolları başkanı olarak siyasete başladı. 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) listesinden Erzurum milletvekili seçildi. 25, 26 ve 27. dönem AK Parti Erzurum milletvekili olarak görev yaptı.

2023 genel seçimlerinde aday gösterilmedi.

Zehra Taşkesenlioğlu , evli ve iki çocuk annesidir.

Siyasi kariyeri boyunca, TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı, İletişim Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-İsviçre Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Zehra Taşkesenlioğlu , uluslararası alanda da aktif bir rol oynamaktadır. Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) Üyesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Parlamento Asamblesi (İİT PA) Üyesidir.

Zehra Taşkesenlioğlu , AK Parti'nin kadın siyasetçilerinden biridir. Parti içinde ve dışında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2023 genel seçimlerinde aday gösterilmemesi, bazı çevrelerde tartışmalara neden oldu. Taşkesenlioğlu, aday gösterilmemesinin gerekçesini, AK Parti'nin yeni bir kadrolaşma politikası izlemesiyle açıkladı.

Taşkesenlioğlu, siyasete devam edeceğini açıklamıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.