,, ,

Elif Buse Doğan Kimdir?

Kimdir 04.01.2024 - 15:13, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:13 4889+ kez okundu.
 

Elif Buse Doğan Kimdir?

Elif Buse Doğan Kimdir?
Elif Buse Doğan , 16 Mart 1993 tarihinde Kocaeli'nde doğmuş Türk müzisyendir. İlk, orta ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamlayan Doğan, müzik hayatına ilk olarak 2000 yılında dedesinden öğrendiği bağlama ile başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Türk Halk Müziği Bölümü'nden mezun olan Doğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nı birincilikle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda sürdürmektedir. 2014 yılında "Söz Ver" isimli ilk single'ını çıkaran Doğan, 2016 yılında "Elif Buse Doğan" isimli ilk albümünü yayınladı. Albümde yer alan "Kulağıma Kısık Sesle" isimli şarkısı büyük beğeni topladı ve Doğan'ın çıkış şarkısı oldu. 2018 yılında "Elif Zamanı" isimli ikinci albümünü çıkaran Doğan, bu albümde de başarılı bir performans sergiledi. Albümde yer alan "Gönül Dağı" isimli şarkısı da büyük beğeni topladı. Doğan, TRT Müzik'te her hafta Serkan Çağrı ile beraber "Nefesten Sese" isimli programı sunmaktadır. Elif Buse Doğan güçlü sesi ve yorumu ile Türk halk müziğine önemli katkılarda bulunan genç bir müzisyendir. Doğan'ın albümleri ve single'ları şunlardır: Söz Ver (Single, 2014) Elif Buse Doğan (Albüm, 2016) Elif Zamanı (Albüm, 2018) Sevdanın Olayım (Single, 2020) Ben Sana Aşık Oldum (Single, 2021) Gülümse (Single, 2022) Doğan, 2022 yılında çıkardığı "Gülümse" isimli şarkısı ile 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü kazandı.
Elif Buse Doğan Kimdir?

Elif Buse Doğan , 16 Mart 1993 tarihinde Kocaeli'nde doğmuş Türk müzisyendir. İlk, orta ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamlayan Doğan, müzik hayatına ilk olarak 2000 yılında dedesinden öğrendiği bağlama ile başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Türk Halk Müziği Bölümü'nden mezun olan Doğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nı birincilikle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda sürdürmektedir.

2014 yılında "Söz Ver" isimli ilk single'ını çıkaran Doğan, 2016 yılında "Elif Buse Doğan" isimli ilk albümünü yayınladı. Albümde yer alan "Kulağıma Kısık Sesle" isimli şarkısı büyük beğeni topladı ve Doğan'ın çıkış şarkısı oldu.

2018 yılında "Elif Zamanı" isimli ikinci albümünü çıkaran Doğan, bu albümde de başarılı bir performans sergiledi. Albümde yer alan "Gönül Dağı" isimli şarkısı da büyük beğeni topladı.

Doğan, TRT Müzik'te her hafta Serkan Çağrı ile beraber "Nefesten Sese" isimli programı sunmaktadır.

Elif Buse Doğan güçlü sesi ve yorumu ile Türk halk müziğine önemli katkılarda bulunan genç bir müzisyendir.

Doğan'ın albümleri ve single'ları şunlardır:

  • Söz Ver (Single, 2014)
  • Elif Buse Doğan (Albüm, 2016)
  • Elif Zamanı (Albüm, 2018)
  • Sevdanın Olayım (Single, 2020)
  • Ben Sana Aşık Oldum (Single, 2021)
  • Gülümse (Single, 2022)

Doğan, 2022 yılında çıkardığı "Gülümse" isimli şarkısı ile 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.