,, ,

Drone Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır?

Gündem 27.12.2023 - 15:40, Güncelleme: 27.12.2023 - 15:40 2096+ kez okundu.
 

Drone Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır?

Drone Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır?
Drone ehliyeti , Türkiye'de 500 gram ve üzeri ağırlıktaki insansız hava araçlarını uçurabilmek için gerekli olan bir belgedir. Bu belgeye sahip olmak için, öncelikle SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kuruluşunda eğitim almak ve SHGM tarafından düzenlenen sınavı geçmek gerekir. Drone Ehliyeti Nasıl Alınır ? Drone ehliyeti almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kuruluşunu bulun. Eğitim kuruluşuna başvurun ve eğitim ücretini ödeyin. Eğitime katılın ve eğitim sonunda sınava girin. Sınavı başarıyla geçin. SHGM'ye başvurun ve ehliyetinizi alın. Drone Ehliyeti Eğitimi Drone ehliyeti eğitimi, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Teorik eğitimde, drone uçuş prensipleri, hava trafik kuralları, güvenlik prosedürleri ve drone bakımına ilişkin konular işlenir. Uygulamalı eğitimde ise drone ile uçuş pratiği yapılır. Drone Ehliyeti Sınavı Drone ehliyeti sınavı, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Teorik sınavda, eğitimde işlenen konulara ilişkin sorular sorulur. Uygulamalı sınavda ise drone ile uçuş yetenekleri değerlendirilir. Drone Ehliyeti Sınav Ücreti Drone ehliyeti sınav ücreti, SHGM tarafından belirlenmektedir. 2023 yılı için sınav ücreti 250 TL'dir. Drone Ehliyeti Süresi Drone ehliyetinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Ehliyetin geçerlilik süresi dolduğunda, yenileme sınavına girerek ehliyeti yenilemek gerekir.  
Drone Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır?

Drone ehliyeti , Türkiye'de 500 gram ve üzeri ağırlıktaki insansız hava araçlarını uçurabilmek için gerekli olan bir belgedir. Bu belgeye sahip olmak için, öncelikle SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kuruluşunda eğitim almak ve SHGM tarafından düzenlenen sınavı geçmek gerekir.

Drone Ehliyeti Nasıl Alınır ?

Drone ehliyeti almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kuruluşunu bulun.
  2. Eğitim kuruluşuna başvurun ve eğitim ücretini ödeyin.
  3. Eğitime katılın ve eğitim sonunda sınava girin.
  4. Sınavı başarıyla geçin.
  5. SHGM'ye başvurun ve ehliyetinizi alın.

Drone Ehliyeti Eğitimi

Drone ehliyeti eğitimi, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Teorik eğitimde, drone uçuş prensipleri, hava trafik kuralları, güvenlik prosedürleri ve drone bakımına ilişkin konular işlenir. Uygulamalı eğitimde ise drone ile uçuş pratiği yapılır.

Drone Ehliyeti Sınavı

Drone ehliyeti sınavı, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Teorik sınavda, eğitimde işlenen konulara ilişkin sorular sorulur. Uygulamalı sınavda ise drone ile uçuş yetenekleri değerlendirilir.

Drone Ehliyeti Sınav Ücreti

Drone ehliyeti sınav ücreti, SHGM tarafından belirlenmektedir. 2023 yılı için sınav ücreti 250 TL'dir.

Drone Ehliyeti Süresi

Drone ehliyetinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Ehliyetin geçerlilik süresi dolduğunda, yenileme sınavına girerek ehliyeti yenilemek gerekir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.